HDP, kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için AYM'ye başvurdu

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partileriyle ilgili kapatma davasının, 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonrasına bırakılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurduklarını açıkladı.

GİRİŞ 16.01.2023 14:59 GÜNCELLEME 16.01.2023 15:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sancar, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AYM'nin en son HDP ile ilgili davada, Hazine yardımı bulunan hesaplara bloke konulması kararı aldığını hatırlattı.

Bu davayla hedef tahtasına konulanın, Türkiye'nin adil, özgür, eşit, demokratik bir seçim yaşaması olduğunu savunan Sancar, bloke kararının, buna yönelik bir müdahale anlamı taşıdığını iddia etti.

Hazine yardımının yatırılacağı hesaplara bloke konulması kararına karşı itiraz haklarının saklı olduğunu belirten Sancar, itirazlarını 4 Şubat'a kadar AYM'ye ileteceklerini bildirdi.

Davanın geldiği aşamanın yarattığı ciddi sorunların olduğunu öne süren Sancar, "AYM'ye yaptığımız başvuruda, bu dava ile ilgili bütün muhakeme işlemlerinin 18 Haziran 2023 seçimleri sonrasına bırakılmasını talep ettik. AYM, bunu en ivedi şekilde karar altına almalıdır." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 7
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini idam edeceksin akılları sıra seçimi kazandık kapattılar diyecek şeytanın çocukları bu tip hain oldumu o dk kapatma olacak hepsinin ve çocuklarının mallarına el konacak direk
    Cevapla
  • Edanur 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatilmakla kalinmamamli bu ermeni çetelerini yargılamak gerekli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröriste paeti kurdurup meclise kadar giren teörösitler işgal ettiler meclisi ...acilen kapatılmalı
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlaralaberaber bunlara masa alti ustu destek verenlerde kapatilmali !!!
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    milli ve beka meselelerinde devlet düşüncesini olumlu değerlendirmeli mahkeme bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
IMF'den Türkiye açıklaması