Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Yunanistan ve Kıbrıs mesajı!

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'deki kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "ABD'ye Türkiye-Yunanistan ve Kıbrıs ilişkilerinde tekrar dengeli olması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 19.01.2023 00:05 GÜNCELLEME 19.01.2023 09:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, "F16 modernizasyonu ve yeni F16 alınması gündemimizin önemli maddeleriydi" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temasları kapsamında geldiği ABD'de Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Görüşmenin ana gündem maddelerinden birinin ABD'den alınmak istenilen F16'lar olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "F16 modernizasyonu ve yeni F16 alınması da gündemimizin önemli maddeleriydi" dedi.

"İSVEÇ ŞU AN İÇİN YOLUN BAŞINDA BULUNUYOR"

Konuşmasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinden de bahseden Bakan Çavuşoğlu, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini ele aldık. Biz Türkiye olarak bugüne kadar atılan adımları olumlu karşıladık. İsveç şu an için yolun başında bulunuyor. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için üçlü bir ahidname imzaladık burada hangi adımların atılacağı belli" açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN VE KIBRIS MESAJI

Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken'a ABD'nin Türkiye-Yunanistan ve Kıbrıs ilişkilerinde dengeli olması gerektiğinin bir kez daha hatırlatıldığının altını çizdi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 21
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD şunu net bilmeli kerkük-musul ve lazkiye halep hattı Türkiyeye aittir misakı milli içindedir Türkiyeye devredilmelidir, olmaz ise en azından bu hatta bağımsız bir Türkmen devleti inşa edilmelidir. (Cihat YAYCI paşanın değindiği üzere) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Larnakada sınır içine girmek kaydıyla bağımsız TÜRK cumhuriyeti olmalıdır,larnaka olmazsa bile mevcut sınır kabul edilir, Doğu Akdenizde çıkan bütün hidrokarbon ve kaynakların yüzde 60 kadarı akdenize en uzun sahili olan Türkiyenin hakkıdır. Reis bunlar için mücadele ederken lozan biter bitmez doğalgaz,petrol kaynakları ortaya çıkarken altılı ganyan zillet gelirse batıya israile resmen teslim olur kardeşler oyuna gelmeyin
    Cevapla
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    lozan bitecek saçmalığından kurtulamadınız bitmediniz . açın bakın devlet yetkilileri bangır bangır söylüyor lozanda gizli madde yok diye daha ne diyecekler merak ediyorum Türkiye Cumhuriyeti elinden gelenin en iyisini yapıyor. Devletimize güvenin yeter
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık , Kıbrıs'ta uzlaşı gerekiyor muş , görüşmeler BM formatında sürdürülmeliymiş , ABD dengeyi gözetmeliymiş , aşalım bunları ! Kıbrıs , Türkiye'nin güneyi Akdeniz açıklarında , Osmanlı'nın fetih mirası , üzerinde hakkımız olan bir adadır . Başka ülkelerin , Türkiye , Kıbrıs üzerinde egemenlik kuramazmış gibi , konuşmalarını , müdahil olmalarını men etmeliyiz . Hepsi , ABD , İngiltere ve Yunan'ı es geçmeli , adanın Türkiye'nin hakimiyetinde olduğunu kavramalıdırlar .
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis mücadele içinde ABD şunu net bilmeli artık anlamalı kerkük-halep hattı Türkiyeye aittir misakı milli içindedir Türkiyeye devredilmelidir, olmaz ise en azından bu hatta bağımsız bir Türkmen devleti inşa edilmelidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Larnakada sınır içine girmek kaydıyla bağımsız TÜRK cumhuriyeti olmalıdır, Doğu Akdenizde çıkan bütün hidrokarbon ve kaynakların yüzde 60 kadarı akdenize en uzun sahili olan Türkiyenin hakkıdır. Reis bunlar için mücadele ederken lozan biter bitmez kaynaklar ortaya çıkarken altılı zillet gelirse batıya israile resmen teslim olur kardeşler oyuna gelmeyin bunları tarihe gömmek cumhurun boynunun borcu olmalıdır
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile ilişkilerimizde kendilerini ikaz etmeli , bu tarz bir ilişki kurulmasından vazgeçmelidir . Bize parasını ödediğimiz F35 leri satmazmış , satmazsa satmasın , Paramızı tahsil edelim ya da jet motorlarını alalım , teknolojisini öğrenelim , Milli Muharip Jet'lerimizi üretelim . Lisans satıp , kullanım ve ihracat hakkı versin ; ABD jet motorlarını kendi jetlerimize monte edebilelim . Tabi , yerli teknoloji jet motorlarımızı da üretelim . ABD Şirketlerine ülkemizde yatırım yapmaları için teşvikler ve olanaklar sağlayalım .
    Cevapla
  • Mustafa tokmak 1 yıl önce Şikayet Et
    Jet motorunu zaten ürettik. Seri üretime girecek zaten. Maksat paramızı kurtarmaksa alalım
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs sorunu ancak Kıbrıs'ın TAMAMININ alınması ile biter. Türkiye'nin güvenliği söz konusu. Gelecekte güney Kıbrıs'ta yabancı askeri yığınaklar görmek istemiyorsak acele etmeliyiz
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytana sert davranmak gerek, bunlar yine bildiğini okuyacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu