Meral Akşener'den Diyarbakır'da HDP'ye yeşil ışık!

Millet İttifakı'nda HDP ile yakınlığı artıyor. Geçtiğimiz günlerde Babacan'ın "HDP ile yakın diyaloğumuz var" açıklamasının ardından bir çıkış da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi.

GİRİŞ 21.01.2023 23:34 GÜNCELLEME 21.01.2023 23:34
Bu Habere 447 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı üyelerinin HDP ile bu yakınlaşması dikkat çekerken ittifakta sözde ittifak içinde yer almayan HDP ile temaslar devam ediyor. Son olarak bugün Diyarbakır İl Kongresi'nde konuşan Meral Akşener yaptığı konuşmada çözüm süreci vaadinde bulundu.

Akşener "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız. Biz konuşan Türkiye'den yanayız" ifadelerini kullanarak HDP'ye mesaj gönderdi.

HDP'YE SELAM DURDU

Akşener'in bu sözleri büyük tepki çekerken AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Akşener için "HDP'ye selam durdu" ifadelerini kullandı.

Özalan "Meral Akşener, Diyarbakır'da HDP'ye selam durdu ve "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız." dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mi silah bıraktıracaksınız? Haddinizi bilin! Meral Akşener'in gerçek yüzünü herkes görsün." dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 447
  • Kastamonulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet neden PKK'nın Ermeni terör örgütü "ASALA" nın devamı olduğunu açıklamıyor? Devlet neden Öcalan'ın gerçek isminin "Artin AGOPYAN" olduğunu açıklamıyor? Devlet neden PKK'nın kurucu üyelerinin çoğunluğunun "Ermeni" olduğunu açıklamıyor? Devlet neden PKK' lı örgüt üyelerinin yarıdan fazlasının " Ermeni" olduğunu açıklamıyor?
    Cevapla
  • Kastamonulu 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK, Ermeni terör örgütü ASALA'nın devamıdır. Bebek katili Öcalan'ın gerçek ismi dahi "Artin AGOPYAN" olup Ermeni’dir. PKK’nın kurucu üyelerinin çoğunluğu dahi Ermeni’dir. Amaçları Doğu Anadolu'yu Türkiye'den koparıp "Büyük Ermenistan" hayalini gerçekleştirmektir. O nedenle Türkiye'nin birçok bölgesinde akıl almaz katliamlar yapmışlardır. Sadece Türk’ün değil, Kürdün de düşmanıdır. Hepimiz aynı çatı altındayız . Çatı çökerse Türk- Kürt, Alevi-Sünni, Sağcı- Solcu fark etmeksizin hepimiz altında kalırız. Bir savaş veya iç savaş durumunda bulunduğumuz yeri terk etmek zorunda kalırsak 20 milyon Kürdü ve 50-60 milyon Türkü hangi ülke kabul eder?
    Cevapla
  • çiçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsn sana ve senin gibi ucube zihniyete Hangi ülke silahlara veda etmiş terör karşısında be ahlaksızlar oy uğruna girmedğiniz kılık kalmadı.ALLAH ım sizlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunca yıl kan dökmüşler,suçsuz günahsız binlece insan öldürmüşler askerimi,polisimi,öğretmenimi,doktorumu,hemşiermi öldürmüşler tövbe edecekler sanki devletimizin mücadelesinde suçluymuşuz gibi tevbe edeceğiz sen varsan kişisel görüşündür...bu ülkemizin birlik ve varoluşu için Türk milliyetçisi olarak bi yokuz...tövbe etmek suçu kabul etmektir suçlusu tövbe etsin...Allah kabul ederse...
    Cevapla
  • H Çaglar kanbudak 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet her insan gibi cumhurbaşkanınin da hataları olabilir ama ülkeye ihaneti yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun