Akşener'den İsveç'teki skandala tepki: Bunu yapan ahlaksız ve şerefsizdir

İYİ Parti lideri Akşener, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakan provokatöre tepki gösterdi. Akşener, "Bunu yapmaya kalkanları ahlaksız ve şerefsiz ilan ediyorum" dedi. Akşener ayrıca genel seçimler için de Mayıs ayını işaret etti.

GİRİŞ 22.01.2023 14:11 GÜNCELLEME 22.01.2023 15:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Şanlıurfa il kongresinde konuştu. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"14 Mayıs'ta 1946'yı hatırlıyoruz. 5 maaş, 10 maaş kifayetsiz danışmanlarla çalışır, bizi bilmeyen, bizi düşünmeyen muhteremler övüne övüne 73 yıl sonra kendiniz yaşatıyorsunuz. Mayıslar bizimdir.

Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. İYİ Parti'nin mensuplarının Türkiye'nin yarınının daha güzel olduğunun düşünülmesinde ne kadar önemli bir yeri ve yeriniz olduğunu anlatmak istiyorum. Eğer bugün 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacaktır diyebiliyorsak, bir şey değişti her şey değişti, sebebi sizsiniz.

Urfa'yı çalışarak geldik. Dertlerini öğrenmiştik ama tekrar dinleyelim dedik. Birinci öncelik olarak darmaduman edilmiş Urfa ekonomisi olduğunu gördük.

İSVEÇ'TEKİ PROVOKATİF EYLEM

Dün İsveç'te büyükelçiliğimizin önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakmaya çalıştı bir grup vandal, şerefsiz, ahlaksız. Bununla ilgili her türlü tedbiri bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve kabinesi yapmak zorundadır. Bugüne kadar hangi dinden olursa olsun, hangi inancın olursa olsun, herhangi bir kutsal kitabı insan hakları çerçevesi içerisinde yakmaya kalkışmak ve bizim kitabımızı orada yakmaya kalkışmak ve İsveç hükümetinin buna fikir hürriyeti çerçevesi içinde izin vermesini en şiddetli bir biçimde kınıyorum. Bunu yapmaya kalkanları da ahlaksız ve şerefsiz ilan ediyorum.

Skandal karar sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklamaSkandal karar sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma girişimine karşı Mardin'de kiliselere gül dağıtıldıİsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma girişimine karşı Mardin'de kiliselere gül dağıtıldı

İktidar partisine düşen bu eylemin sonuçlarını İsveç hükümetinin ödemesini sağlamaktır.

Önemli seçimlere gittiğimizde başka başka önemli şeyler oluyor onlara da hepimizin dikkatli olması lazım."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Hüseyin sayan 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi partide iyiler olmaz partisine yaramıyanlar dışlananlar iyi partide olur vekillerine bakın her biri kaç parti degiştirmiş ona göre notumuzu verelim en başta genel başkanları dyp mhp akp ve şimdi iyi parti şimdi soralım iyi parti iyiler partisimi diger vekilleri saymıyorum
    Cevapla
  • Hüseyin sayan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hanım efendiye bir muhabir soru sorar derki meral hanım sizi türkiyede en begendiginiz siyasi parti genel başkanı kim meral hanım hiç teredüt etmeden devlet bahçeli der ve devam eder dürüst nazik ve iyi bir siyastçi tecrübe sahibi iyi bir lider der bugün meral hanım çok iyi bir siyasetçi ve devlet adamı dedigi bahçeli bırakı ve iyi partiyi kurar şimdi vatandaş soruyor sana inanalımmı o kadar parti degiştirsen ve kendini pkk destekçileriyle bareber hareket etsen sana kim inanır
    Cevapla
  • hHüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM her zaman doğrunun Yanındadır.
    Cevapla
  • hHüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Nevizade, İnşALLAH Sandığa Gömeceğiz İnşALLAH. RABBİM Yar ve Yardımcımız Olsun. Devlet, Millet Düşmanlarına fırsat vermememiz lazım, ALLAH 'ın izni ile.
    Cevapla
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni ve zihniyetini mayıs ayında sandığa gömeceğiz. Samimiyetiniz diyarbakırda çocukları ellerinden koparılmış anneler ile belli oldu. Ziyaret etmeye yüzünüz mü yoktu yoksa şer ortağınızdan izin mi alamadınız?
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiçte gitmez. Çünkü, karşılaşacağı sorulara ve sözlere bir cevap veremeyeceği, dolayısıyla darlanmamak içindir. Gider mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi