MHP'de 31 il başkanı istifa etti

MHP'de seçim çalışmaları Kızılcahamam kampının ardından hız kazanırken il başkanları aday adaylığı için görevlerinden ayrılmaya başladı.

GİRİŞ 23.01.2023 11:16 GÜNCELLEME 23.01.2023 11:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimler için partilerin Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 31 il başkanı, milletvekilliği için görevinden ayrıldı.

MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin geçen hafta Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve milletvekillerinin katılımıyla düzenlediği Kızılcahamam kampının ardından hem genel merkez hem teşkilat bazında seçim çalışmalarına hız verildi.

Teşkilatlara, MHP Genel Merkezi'nin, genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarının görevlerinden ayrılması gerektiği kararı anımsatıldı.

Bu kapsamda aralarında İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve Yalova İl Başkanı Namık Öz'ün de yer aldığı 31 isim görevlerinden ayrıldı.

Milletvekili aday adaylığı için il başkanlarının görevi bıraktığı diğer iller şunlar:

Bolu, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Kastamonu, Kocaeli, Kahramanmaraş, Mardin, Nevşehir, Ordu, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Zonguldak, Bayburt, Karaman, Kilis, Manisa ve Muğla.

31 İL BAŞKANI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, parti tüzüğünün "adaylığa müracaat ve izin" başlıklı 94. maddesi kapsamında 31 il başkanının milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldığını söyledi.

Yalçın, "Dava arkadaşlarımızdır, isteyen istifa edebilir. Biz 'istifa et' veya 'etme' demedik. Kendi kararlarını kendileri verdiler. Aday adayı olmak haklarıdır ancak bu kararı kendileri verir." değerlendirmesinde bulundu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Kurt53 1 yıl önce Şikayet Et
    Sinan ATEŞ!!
    Cevapla
  • Misafir 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli Hareket demek Vatan demektir. Millet vekillik adayı için Hayırlı olsun inşallah.
    Cevapla
  • Yörükoğlu Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücü hareketin lideri nin siyasi gelecek hesabı yoktur.Ancak TÜRK DEVLETİ'NİN EBED MÜDDET ( KIYAM) YANİ İLA NİHAİ VAR OLMA HESABI VARDIR. BUNUN GARANTÖRÜ DE ÜLKÜCÜ İRADEDİR, BU SEBEPLE SON NEFER SON NEFES MHP'DİR TERCİHİM.
    Cevapla
  • Alperen 44 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin başkandan sonra ilk defa oy kullanacağım... inşallah.. başkanlıkta Tayyip Erdoğan.. vekillikte mhp...
    Cevapla
  • K,maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşım 46 oyumu MHP den başka kimseye vermedim ama bu sefer vermiyecem
    Cevapla
  • Kırkpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde ip e vermeyi düşünmüyorsundur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar: Türkiye'ye yakışmıyor!
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı