İmamoğlu 3. kez Atina'ya gitti

Balkan ülkelerinden belediye başkanları Atina'da buluştu. B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında Atina’ya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da gitti.

GİRİŞ 23.01.2023 16:45 GÜNCELLEME 23.01.2023 16:59
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Ekrem İmamoğlu Atina’ya gitti. B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında 10 Balkan ülkesinden yaklaşık 70 belediye başkanı, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya geldi.

Zirvede B40 Balkan Şehirleri Ağı Dönem Başkanlığı, İstanbul'dan Atina'ya devredildi.

3. ZİYARET

Yunanistan tarafından desteklenen İmamoğlu, Atina'da Belediye Başkanı Bakoyannis ile bir araya gelerek dostluk mesajı verdi. Öte yandan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar 3 kez Atina'yı ziyarete gitti..

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, zirvenin açılış konuşmasında, B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında belediye başkanları arasında 100'ün üzerinde ikili görüşme planlandığını belirterek, "En önemli unsur komşular arasında açık ve verimli diyalogdur." dedi.

"ATİNA VE İSTANBUL KARDEŞTİR"

Zirveye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada, medeniyetler çatışması yerine, medeniyetlerin işbirliğini tercih ettiğini dile getirerek, "Benim için coğrafi olarak dünyanın tam merkezinde bulunan İstanbul ne kadar buluşmaların şehriyse Balkanlar da işbirliğinin merkezidir, öyle olmalıdır." dedi.

Balkan ülkeleri içerisindeki farklılık ve çeşitliliklere dikkati çeken İmamoğlu, "Birlikten kuvvet doğar." dedi.

İmamoğlu, "Atina ve İstanbul'un kardeş olduğu kadar, Taksim ve Sintagma Meydanı, o meydanları dolduran insanlar da kardeştir." diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post Yunan itinden dost olmaz
    Cevapla
  • Salahattin Adana 1 yıl önce Şikayet Et
    UMRE ziyareti sonrası ; Rakili sirtaki iyi gelecek i.oğluna !!!.
    Cevapla
  • Vatansever Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Anavatan hasreti ağır basmış !!! GARİBİMİN !!!.
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek cehennemin dibine gitmediğin kaldı.Guzel istanbulumun paralarını orada burada çarçur etmeye devam et.insallah burnundan fitil fitil gelir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Baba toprağı ziyarete gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı