Hem itiraf, hem tehdit! Selahattin Demirtaş: Tüm liderlere sesleniyorum...

HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden HDP'nin 6'lı masayla ittifakını hem doğruladı hem de ittifakı "Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!" sözleriyle tehdit etti.

GİRİŞ 23.01.2023 21:03 GÜNCELLEME 24.01.2023 10:04
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs 2023 açıklamasıyla gündem seçime odaklanmışken  CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı HDP'nin de dışarıdan destek verdiği muhalefet masasının adayı ise henüz belli değil.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN 'ORTAK ADAY' ÇIKIŞI

Adaylık kaosu muhalefetin yandaşlarının da tepkisini çekerken Terör suçlarından tutuklu Selahattin Demirtaş'tan son dakika bir çıkış geldi.

Selahattin Demirtaş ortaklarının durumunu akıl tutulması olarak yorumlanırken "Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!" ifadeleriyle de tehdit etti.

Demirtaş Twitter üzerinden şunları yazdı;

"Üç yıldır demokrasi ittifakı olsun diye çırpınıp durduk, olmasın diye muhalefet dahil herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Halk demokrasi ittifakını yoksullaşarak kurdu, partiler ne yazık ki kuramadı.

ORTAKLARINA YÜKLENDİ: AKIL TUTULMASI

Şimdi önümüzde dört ay var, ortak aday diyoruz, yine herkes, olmasın diye ne gerekiyorsa yapıyor. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?

TEHDİT ETTİ: YA İÇERİDE YA DIŞARIDA!

Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!"

"MUTLAK DİKTATÖRLÜK"

Halkın oylarıyla yönetime gelmiş yönetim için diktatörlük diyen Demirtaş son paylaşımında "Neyse ki bu seçimi siyasetçiler değil, halk kazanacak. Ya tam demokrasi Ya mutlak diktatörlük. Kendi gücünüze güvenin, inanın ve dört ay boyunca enerjiyle çalışın. Kesinlikle kazanacağız." dedi.

HEM İTİRAF HEM TEHDİT

Selahattin Demirtaş'ın bu açıklamaları aday konusunda net bir karar veremeyen masa ortaklarına tehdit olarak yorumlandı.

Öte yandan bu çıkış HDP içindeki bölünmeyi de gözler önüne serdi. Öyle ki HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş'ın 'ortak aday' vurgusunun aksine açıklamalar yapmıştı.

PERVİN BUNDAN "KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ" DEMİŞTİ

7 Ocak'ta HDP Kars İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

Buldan şunları söyledi;

"Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayınız çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek. Bizim ne Cumhur İttifakı'yla ne Millet İttifakı'yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız elbette ki var. Bu ilkesel yaklaşımlarımızı zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, zamanı geldiğinde müzakere edebiliriz, zamanı geldiğinde diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP'nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere gitmektir"

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 199
  • Ali Coşman 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz krala oy veriyoruz sizin gibi aciz ipi bir başkasının elinde kuklaya verene kadar Erdoğan Benim Başkanım Kralım Bu Adamın kapısında hizmetçi Bile olunur Dünya Lideri onun yaptığına hayaliniz ulaşmaz onun Hayallerini Rüyanızda bile göremezsiniz kaybedince anlarsınız 6 nız altındaki de 7 niz bir oldunuz dışarıdan 7 devlet bir oldu yine inmeyecek O bu Ülkeye verilmiş bir İkram Paradan 6 sıfır attı 6 lı masayı da atar masanın Altında kini de ezer geçer inşaallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Karanlık tarafı seçenler birlikte olduklarının günahına da ortak olacak. Allah akıl fikir versin bunlara ...
    Cevapla
  • adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katilleri ile yol yürüyenler utansın. Yazıklar olsun şu hain teröristleri konuşturuyorsunuz çakma ülkücüler atatürkçüler
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    dikdatorluk mü. sen ne diyorsun ya.. doğuda millete ne çektiriyor sunuz.size destek olmayanın yaşama şansı yok. zorla para ve evlat alıyorsunuz. aynı şekilde Suriye'de siz mi dikdatorluk diyorsunuz.size özerklik verilse vay halkinizin haline kendi milletinizi kursuna dizmiş insanlariniz
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçilemezler ise PKK önce HDP'li yöneticilerini çağırır ve ifadelerini alır niye başaramadın diye. Ve bu HDP'liler suçlu bulunursa güvende olacaklar yer Türkiye olur. Avrupanın bunları PKK'ya karşı koruyacağını hiç sanmıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi