'Karne hediyesi et' yalanı çöktü, hepsi sessizliğe gömüldü... Özür dileyecek misiniz?

Bir çocuğun "annem karne hediyesi olarak et aldı" dediği iddiasıyla muhalefet kanadının başlattığı kara propaganda, olayın gerçeği ortaya çıkınca çökerken, yalanı kitlelere yayan siyasilerin kamuoyuna özür borçlu olduğu ifade ediliyor.

GİRİŞ 25.01.2023 16:29 GÜNCELLEME 25.01.2023 18:14
Bu Habere 265 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisini kötülemek için kurgulanan senaryolar birer birer çökerken, muhalefet siyasetçileri ve medyasının malzeme edindiği “Karne hediyesi olarak et alınması” meselesi yalan çıktı. Okulların tatil olduğu 20 Aralık Cuma günü Habertürk TV’de yayınlanan program üzerinden oluşturulan algı operasyonu, kısa sürede ifşa oldu. Görüntülerin ham halini yayınlayan Habertürk TV, haberdeki çocuğun “Annem bana karne hediyesi olarak et aldı” sözünün öncesinde muhabir Fatmanur Boylu tarafından yönlendirildiğini gözler önüne serdi. Özür dilemek zorunda kalan Habertürk TV, o muhabirin görevine son verildiğini duyurdu.

Ancak günlerce bu konu üzerinden yaygara koparan 6’lı masa paydaşları CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve diğer siyasi parti temsilcileri, olayın gerçek yönününün ortaya çıkmasına rağmen geri adım atmadı. Haberi yayınlayan Habertürk TV bile özür dilerken, muhalefet partileri veya medyasından hiçbir özür beyanı gelmedi.

Yalan haber üzerinden Türkiye ekonomisini hedef alan söylemler üreten Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Faik Öztrak, Mansur Yavaş, Özgür Özel gibi muhalif siyasetçiler özür dilemedikleri gibi, sosyal medyada yaptıkları paylaşımları da silmedi.

İşte kamuoyuna özür borçlu olan siyasetçilerin “karne hediyesi et” yalanı üzerine yaptıkları yorumlar:

‘ET’ YALANIYLA SARAY ALGISI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: '”Bir yandan beş, on maaş alan aç gözlü danışmanlar, milletin halkıyla sarayda sefa sürenler var. Diğer yandan her gün geçim derdiyle aç yatanlar var. ‘Karne hediyesi olarak annem bana et aldı’ diyen ilkokul çocukları var. Ama tuhaf pantolonlu, pudracılar var, arabası, teknesiyle fotoğraflar çekip umutsuz çocuklarımızın gözüne sokan saygısız, görgüsüz yetiştirilen gençler var. Azgın saray azınlığına karşı kaybeden milyonlar var. Biz bu zulmü çileyi bitirmeye geldik.”

EJDER MEYVELİ İFTİRA

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu: “Eğer bugün bir evladımızın karne hediyesi yarım kilo et ise bizlere uyku haram! Sizler sarayınızda manda yoğurdu yiyip, ejder meyveli smoothie içerken bu asil millet açlıkla mücadele ediyor. Bu karanlık günler geçecek, refah ve bolluk gelecek.”

 

KARNEYLE EKMEK DAĞITILMASINI SAVUNAYIM DERKEN…

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Taahhütleri, Türkiye’nin 2023’te, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesiydi. Gerçekleştirdikleri, İlk 20’den düşme sınırına gelen, annelerin çocuklarına ancak karne hediyesi olarak, et yedirebildiği bir Türkiye oldu. Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı’na sokmayan CHP’yi, savaş günlerinde ‘Karneyle et, ekmek dağıttı’ diyerek, yıllarca suçlayanlar, Türkiye’yi, çocukların eti ancak karne hediyesi diye yiyebildiği, bir ülke haline getirdiler”

"Ülkeyi yönetenler saraylarında ‘Kornişona sarılı dana rozbifleri’, ‘Pataşur içinde Çerkez tavuklarını’, ‘Zencefilli somonlu suşileri’ mideye indirirken; Annelerimiz evlerinde çocuklarına karne hediyesi diye ‘et’ alıyor. Milletimiz sandıkta bu düzene ‘Artık yeter!’ diyecek."

YAVAŞ DA KORODA

ABB Başkanı Mansur Yavaş: Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında, ‘Annem karne hediyesi olarak et aldı’ diyen evladımızı içimiz burkularak izledik. Bizlerin çocuklarımıza bunu yaşatmaya hakkımız yok. İşte biz bunu bize gelen maillerden, yaptığımız araştırmalardan öğrendiğimiz için Ankara’dakiler çok şanslı.”

‘UTANACAK YÜZ VAR MI?’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: “Karne gününde bir çocuğumuzun ‘Annem karne hediyesi olarak et aldı' sözünden daha acı bir söz var mı? Akıl dışı ekonomi politikalarıyla insanlarımızı et alamayacak duruma getirip ‘Şahlanıyoruz, uçuyoruz, Almanya bizi kıskanıyor’ diyenlerde utanacak yüz var mı?”

UTANMASI OLANA…

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: “Vatandaşımızı açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden bu kahrolası düzeni değiştireceğiz! Bu ülkeyi çocukların ancak karne hediyesi olarak et yiyebildiği bir ülke olma ayıbından çıkarmakla ve her vatandaşına ortalama bir yaşam standardı sağlamakla mükellefiz”

HER GARİBAN EDEBİYATINDA AYNI ARGÜMAN: SARAY

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı: “Karne hediyesi olarak et alınır oldu. Ne zamandır et yiyemediği çocuğun gözlerindeki mutluluktan belli oluyor. Saray'ın sofrasından eksik olmayan et, vatandaşın sofrasına uğramaz oldu!”

‘BU UTANÇ SANA YETER’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: “Geçtiğimiz sene karne günü yaşadığım ve asla unutamadığım bir andı bu. Bu ülkede, çocuğuna karne hediyesi alamayan, evladının yanında boğazı düğümlenerek konuşmak zorunda kalan babalar, karne hediyesi olarak sadece 3 dilim et alabilen anneler var! Bu utanç sana yeter AKP!”

CHP’NİN ÖZETİ BU PAYLAŞIM

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “’Annem karne hediyesi et aldı.’ Ah kuzum kıyamam ;( İşte 20 yılın özeti bu cümle!”

YALAN, TANAL İÇİN NEYİ İFADE EDİYOR?

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal: “AKP iktidarında kırmızı et, ‘karne hediyesi’ oldu! Küçük yavrumuzun ‘Annem karne hediyesi et aldı’ şeklindeki sözleri, iktidar sahipleri için neyi ifade ediyor?”

‘EZEN’ SÖZLER

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “20 yılın sonunda öğrencilerin karne hediyesi et oldu. Çocuğumuzun sözleri altında ezildik! Söz veriyoruz iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her çocuk mutlaka et yiyecek.”

‘BİR KEPAZE DE YORUM YAPMIŞ’

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan: “Bizim zamanımızda karne hediyesi bisikletti, sonra atari oldu bu. Şimdi karne hediyesi; çocuğa ‘et’ . Bir kepaze de yorum yapmış; ‘ama pirzola’ demiş. Utanmak, ar, haya, firar etmiş..”

HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: “’Annem karne hediyesi olarak et aldı’ Yorum yapmaya dilim varmıyor.”

İZZETİ OLAN UTANIR

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem: “Benim evladım, bu toprakların sahibi bir çocuğumuz çıkıp, annesinin kendisine karne hediyesi olarak ‘et aldığını’ söylüyor. Ya arkadaş! Zerre kadar Allah korkusu olan, siyasi izzeti olan her iktidar mensubu şu laftan utanır! Nasıl bir ülke olduk! Bunun tarifi yok!”

GP’NİN DURUMU BU KADAR NET

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: “Karşımızda söylediklerimizi anlayan bir iktidar varmış gibi büyük laflara, rakamlara, teorilere falan gerek yok! İlkokul öğrencisi bir çocuk, et yiyebilmeyi karne hediyesi olarak görüyor! Utanması olana ekonominin durumu bu kadar basit ve nettir!”

Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay: “Karne hediyesi bile değişti bu ülkede. Karne hediyesi olarak ‘ET’ alıyor anne çocuğuna...”

AHMET ÜMİT DE ÖZÜR BORÇLU

Yazar Ahmet Ümit: “’Annem karne hediyesi olarak et aldı’ diyor canım çocuk. ‘Karne hediyesi olarak et almak...’ İşte 20 yılda yarattıkları yeni Türkiye”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 265
  • Mehmet Metin ATMACAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşlarının tümü asgari ücret seviyesine değil asgari ücretin üstüne getirilmelidir,hemde ivedililikle derhal bir iki hafta içinde,hasreten BEKLİYORUZ.
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumdaki vatandaşa yardım etmek istiyorlarsa 6+1 masa partileri ülkenin her sokağına dev reklam afişleri aşmak için harcadığı paraları fakir fukara ya dagitsin "reklam ve yalan haber ile seçim kazanmanın mümkün olmadığını 14 Mayıs'ta öğreteceğiz size"
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilemezler onların cenahı haberi ilk haliyle kendi medyasından dinledi artık 40 yıl üzerinde tepinir durur doğrusunu izlettirsen dahi hayır ilk haber doğru diye yemin eder
    Cevapla
  • KASIM HOCA 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehit yakınının anasına bacısına küfredenler terbiyesizler sözüm ona güya milliyetçiler ardan hayadan utanmadan bahsediyor kafayı yiyeceğim resmen
    Cevapla
  • Heyhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeka seviyeleri ilk mektep düzeyinde elamanlar bunlar. Reis bu ucuz elemanlar varken zor seçim kaybeder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı