Altılı masanın yol haritası yarın açıklanıyor

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Kulislere yansıyan bilgilere göre bu konuda kritik tarih 13 Şubat olarak gösteriliyor. Altılı masa aday öncesi, yarın geçiş sürecinin yol haritasını kamuoyu ile paylaşacak.

Altılı masanın yol haritası yarın açıklanıyor
Altılı masanın yol haritası yarın açıklanıyor
GİRİŞ 29.01.2023 17:29 GÜNCELLEME 29.01.2023 17:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hedefiyle yola çıkan altılı masa, geçiş sürecinin yol haritasını yarın açıklayacak.

Ankara'daki toplantıda ayrıca, Cumhurbaşkanı adayının seçim beyannamesinin de kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Geçiş Süreci Yol Haritasını ve Ortak Politikalar Metni'nin açıklanmasının ardından, tüm gözler 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayına çevrilecek.

Adaylık konusunda kritik tarih 13 Şubat. Bu tarihte 6 masanın ikinci tur son toplantısı, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Adayın o toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, 6'lı masa Mart ayında resmen Millet İttifakı olarak yola devam edecek.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aday konusuyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da bir açıklama yaptı. TV 100 yayınına konuk olan Özkoç, "13 Şubat’ta Millet İttifakı adayını kesinleştirecektir. Adayın açıklanması Şubat 15-16’yı bulabilir." dedi.

Özkoç, "Her siyasi parti adaylık söz konusuysa kendi liderini aday göstermek konusunda hassasiyet gösterir. Altılı Masa'nın her liderinin ayrı önemi vardır. Benim gönlümdeki aday Kılıçdaroğlu'dur." diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • REİSCİ 1 yıl önce Şikayet Et
    ya aslında öyle bir kitleye bu bile fazla .. zira tuvalet terliğiine oy verecek kitle için açıklanmasının da pek bi önemi yok.. ee bu durumda davidin oğlu tabii ki bize sormadan iş yapmayacak demez mi? bence haklı da tuvalet terliği kendi başına iş mi çevirecek yani .. çevirmesin tabii.. ama 13 toplantıda bi halt çıkaramayan bu güruh devlet kararlarını kaç yılda çıkarır.. pkk ya harekat yapılsın mı?diye sorarsa TSK , 3 yıl sonra belki karar alırlar .. ee artık doğu gitmiş olur ..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Efendilerimiz Hâlen Adayı nızı Açıklamadımı???
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Durun durun acele etmeyin.. 6lı konken partisindeymiş gibi kekleri HAMBURGERleri afiyetle yiyin. Aday açıklandığında "kardan adam gibi erimesi" garanti gibi.
    Cevapla
  • 03afyon 1 yıl önce Şikayet Et
    Az önce fal baktım Şubat başı Şubat ortası Şubat sonu diye istişare toplantısına devam çıktı
    Cevapla
  • 03afyon 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa gerek yok aceleye oyları çantada keklik olunca vatandaşın.oy pusulasında görsün sürpriz olsun.sonra aaa kim koydu onu biz şunu göstermiştik kazanacağımız kesin olunca ysk değiştirmiş falan diye gündem konusu olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor