Akşener'in gizli planı masayı dağıtabilir! Bu kulis bilgisi gündemi kavuracak

Son anketlerde oy oranı kritik eşiğin altına düşen İyi Parti, seçimler öncesinde elini güçlendirebilmek için altılı masayı dağıtabilecek nitelikteki teklifini beş partiye sundu. Böylece Akşener'in 'imtiyaz' istediği ortaya çıktı.

GİRİŞ 01.02.2023 16:45 GÜNCELLEME 01.02.2023 16:45
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

CHP'nin yayın organı olarak bilinen Cumhuriyet gazetesi, İyi Parti'den bir grup heyetin altılı masadaki ortaklarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini ve Meral Akşener'in ittifakı dağıtacak nitelikteki teklifini sunduklarını öne sürdü.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi'nin Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Sertaç Eş'e dayandırdığı yazısında, İyi Parti heyetinin İsmail Tatlıoğlu, Şenol Sunat, Ümit Özlale ve Bahadır Erdem'den oluştuğunu kaydetti.

Kanal İstanbul'a 'ket', İstanbul Havalimanı'na 'gölge'! İşte, masanın on milyonlara vaadi!Kanal İstanbul'a 'ket', İstanbul Havalimanı'na 'gölge'! İşte, masanın on milyonlara vaadi!

BAŞBAKANLIK HAYALİ

Akşener'in kurmayları, olası altılı masa iktidarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı pozisyonunun tek kişiyle sınırlandırılmasını ve bu koltuk için en uygun ismin Meral Akşener olduğunu beyan etti. Ayrıca cumhurbaşkanı yardımcısının fiili başbakan olarak görev yapabilecek hale getirilmesi ve yetki alanlarının artırılması istendi. 

Sertaç Eş, yazısının devam eden bölümünde bu kez İyi Parti'nin masanın ortaklarına yaptığı diğer teklife değindi. Buna göre, Akşener'in kurmayları partilerin temsil hakkını net çizgilerle ayırarak "CHP ve İyi Parti'nin iki, diğer dört partinin bir oyu olsun" isteminde bulunduğunu iletti. Ancak her iki isteğin 'temsil hakkı' noktasında partiler arasında krize neden olacağı öngörülüyor.

Masanın paydaşlarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada 'temsil hakkına' değinerek: “Cumhurbaşkanı ister içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan karar merciindeki oylama dağılımı dikkat çeken bir başka husus olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, Dört partinin birer, CHP ve İyi Parti'nin ikişer oya sahip olması masanın karar alma mekanizmasını güçleştirebileceği kanaatinde.

AKŞENER KABUL ETMEDİ

Meral Akşener, CHP'ye yakın kaynakların kulis bilgisi olarak sızdırdığı bu kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri kabul etmedi.

Muhalefete yakın gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Akşener, “Bakın yanlış bilgi demiyorum, yalan diyorum. Birileri maalesef gazeteci arkadaşlarımızı işletmiş. Ne Sayın Kılıçdaroğlu’na ne masadaki diğer arkadaşlarımıza bu konuda değil talepte bulunmak, ima yollu bir şey söylemiş değilim” diye konuştu.

Akşener: Mücadelemiz koltuk hesabına feda edilemezAkşener: Mücadelemiz koltuk hesabına feda edilemez

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 79
  • Mustafa Kemal Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi parti CHP sayesinde mecliste CHP olmazsaydi iyi parti olmazdi
    Cevapla
  • kızıl elma 1 yıl önce Şikayet Et
    ittifak güçler şer güçler hiç bir zaman iktidar olmak istemediler,bu ülkede hep arkada bölücü,karıştırıcı,ikilik yapıcı,kavga ettirici,ben 55 yaşındayım,hep bu ülkede birlikte yaşayıp hep birbirimizi öldürdük,istedikleri zaten buydu,bu ülkeyi 6 lı masayı yönetenler böyle istedi, Amerikan başkanı ne dedi muhafetle bir olacağız iktidarı indireceğiz,zaten onu yapıyorlar,imamoğlu ne işi var umre de,millet birbirine hakaret etsin diye,şimdi kabullenemedikleri şey ne yapşalar artık herkes herseyi konuşuyor biliyor,yaptıkları her şer oyun üzerlerine kalıyor,daha bitiyorlar,şimdi türkiye yüzyılı başlıyor
    Cevapla
  • H.C 1 yıl önce Şikayet Et
    Dışarda milli düşmanlar içerde işbirlikçileri var.Allahım yardım et
    Cevapla
  • Kasımpaşa'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun inşaallah...
    Cevapla
  • Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı ganyan ittifakı dağılmaz.. özgür degiller ki kendileri karar alamaz ...gavurlardan ne emir gelirse onu yapmaya mecburlar..masadan kalkanın kirli çamaşırları dökülür ortaya ... O yüzden yarım çeyrek anlaşacak lar mecbur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir