Son dakika: 4 parti anlaştı, aday ise sürpriz isim! CHP'li gazeteci duyurdu...

CHP'li gazeteci ve eski milletvekili Barış Yarkadaş, Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'nin ittifak kuracağını, bu ittifakın adayının ise CHP'den ihraç edilen Tanju Özcan'ın olacağını dile getirdi.

GİRİŞ 02.02.2023 06:47 GÜNCELLEME 02.02.2023 09:43
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

CHP'li gazeteci ve partinin eski milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 4 partinin beraber 2023 seçimlerine girme kararı aldığını duyurdu.

4 PARTİ YENİ BİR İTTİFAK KURUYOR

"Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti, tek bir partinin çatısı altında ve ortak bir liste ile seçime girmeyi planlıyor." ifadelerini kullanan Yarkadaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı için ise geçtiğimiz günlerde CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı işaret etti.

Yarkadaş, "İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise muhtemelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacak. Genel başkanlar da bu projeye sıcak bakıyor." ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME DOĞRULANDI

Yarkadaş'a göre Özcan'ın adaylığı Memleket Partisi'ne de önerildi ancak Genel Başkan Muharrem İnce teklife karşı çıktı.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Tanju Özcan, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de görüşmüş. Az önce Muharrem İnce'ye yakın bir isimle konuştum. Görüşmeyi doğruladı. Ancak, "Özcan'ın adaylığına biz sıcak değiliz" dedi. Özcan ise cumhurbaşkanlığı adaylığında kararlı."

6'LI KOALİSYONA MEKTUP

6'lı koalisyonun adaylık bilmecesi devam ederken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan dikkat çeken bir çıkış gelmişti. Masadaki liderlere göndermek üzere mektup yazdığını açıklayan Özcan, Millet İttifakı'nın adayı olmak istediğini duyurmuştu.

"TANJU ÖZCAN KARDEŞİNİZE YOL VERİNİZ"

Yazdığı mektubu canlı yayında okuyan Özcan şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar yaptığım en ciddi açıklamalar olacaktır.6 lidere ayrı ayrı yazmak durumunda kaldım bu mektubu, az sonra göndereceğim. Bu mektup göreve talip olma ve aynı zamanda meydan okuma metnidir. Göreve gelmemden bu yana en az 20 anket şirketi Bolu'da araştırma yaptı, 2-3 tanesini ben yaptırdım. Ben hepsinde en başarılı 3 belediye başkanından birisi olarak ölçüldüm. Bunu da 6'lı masa isterse bütün anket şirketlerine sorabilir. Özellikle Kılıçdaroğlu'nun tarif ettiği aday tiplemesi bana uymaktadır. Sizden istediğim şudur; bana güvenin. Ben göreve talibim. Kazanacak aday olsun diyorsanız Tanju Özcan kardeşinize yol veriniz."

CHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, kadın meclis üyesine yönelik söylemleri nedeniyle kesin ihraç istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, geçtiğimiz yılın eylül ayında 1 yıl geçici çıkarma cezası vermişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 185
  • İbrahim sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm zorlamalara rağmen,soyağacı tesbiti yönünden 1300 ' lü yıllardan daha eskiye gizlemezken,birisinin peygamber soyundan geldiğini iddia etmek aymazlıktır. Sahte hz Ali resimleriyle insanları aldatanlar bunuda yaparlar.
    Cevapla
  • Ibrahim sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    K.KILICDAROGLUNU , çok yakında peygamber olduğunu ilan ederlerse ŞAŞIRMAYALIM.
    Cevapla
  • İbrahim sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili dostlar,duyanlar duymayanlara anlatsın,Atalarının mezarında mum yakan KILICDAROGLUNUN KONYA seyahatindeki türbe ziyaretinde kendisinin PEYGAMBER soyundan olduğu söylenmış? Yorum yok.
    Cevapla
  • İbrahim sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    40 bin kişinin SEHIT olmasına neden olan ,PKK uzantısı HDP'ye milli savunma,içışleri,maliye ,dışışleri bakanlığı verilmesi halinde olacakları dúşünen varmı? Demokrasi söylemleri bir aldatmacadır.
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu başkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı