Kılıçdaroğlu'ndan son dakika adaylık açıklaması: İtiraz etmem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın adaylık süreciyle ilgili ve isminin aday olarak masaya getirilmesi durumunda vereceği tepki hakkında konuştu.

GİRİŞ 03.02.2023 10:24 GÜNCELLEME 03.02.2023 13:21
Bu Habere 204 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ortak mutabakat metninin tümünü dikkate aldığınızda, artık yeni bir anlayışı inşa edeceğimizi görebilirsiniz. Bu belki de dünya demokrasi tarihinde bir ilk; altı lider bir araya geliyor ve ülkenin sorunlarını çözmek için çalışıyor. Baktığınızda her birimiz özveride bulunuyoruz. Altı liderin altına imza attığı mutabakat metnini hayata geçireceğimize söz veriyoruz.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNLERİNİN KARŞILIĞINI ALACAĞIZ DEMEK TALİMAT ALMAK MI?
Bu metin dışardan yazdırılan bir metin değil. Her alanda Türkiye’nin çıkarlarını gözeten bir metindir. Hangisi dışardan alındı? Çiftçiye ürünlerinin karşılığını alacağız demek dışardan talimat almak mı?

Savunma sanayiinin tarihini bilmezler. Savunma sanayiinde ilk gizli karar ne zaman alındı bilmezler. Savunma sanayii hepimizin üzerine titremesi gereken bir konu.

Niye yok edeyim savunma sanayiini? Tank palet fabrikasını kime verdiler? Fabrikayı Katar’dan alıp  Türk ordusuna vereceği

DURUM VE HASAR TESPİT KOMİSYONU KURACAĞIZ
Bütün bu kurumların başına liyakatli olanı getireceğiz. Durum ve hasar tespit komisyonu kuracağız. Rakamların doğru dürüst bilinmediği bir Türkiye gerçeği var. Bürokratlar görevlendirilecek ve bize gerçek bir Türkiye rakamı verin diyeceğiz. Veriler olmadan kararlar alamazsınız. Devlet bilgiyle, birikimle yönetilir. Devletin kurumlarının liyakatli olmasına önem vereceksiniz. Devlette liyakat vardır, siyasette yoktur. Ekonomide de adalet olmalı. Adaletin toplumun her alanında olmalı bizim de hedefimiz bu zaten.

"KESİN HESAP KOMİSYONU KURACAĞIZ"
Meclis iç tüzüğüne önemli bir düzenleme yapmayı taahhüt ettik. Kesin hesap komisyonu kuracağız. Kesin hesap hiç tartışılmaz sadece bütçe tartışılır. Geçen yılın bütçesi nereye harcandı o tartışılmadı. Kesin hesap komisyonunun başına ana muhalefetten bir başkan seçilecek. Bu yolsuzlukların tarihe gömülmesi demektir.  

"İHA'LARIMIZI, SİHALARIMIZI ÜRETECEĞİZ" 
Biz satılan Tank Palet Fabirkası’nı alıp ordumuza vereceğiz. Tank yapılacak demişlerdi nerede bu tank. Tank Palet’te 5 model tank üretildi. Deneme atışları yapıldı tamamı başarılıydı. Seri üretime geçirilecekti, engel oldular. Bu vatana ihanettir. Keşke bu konuda dava açılsa. Onların belgelerini gizliyorlar. Tank üreten Türkiye tank üretemez noktaya getirildi. Savunma sanayii farklı bir şeydir. Aselsan’ın nitelikli personellerinin tamamı yurt dışına gitti. En değerli insanlarımız yurt dışına gitti. Bunlar gönderiler. Onların tamamı Türkiye’ye gelecek. Biz tanklarımızı İHA’larımızı, SİHA’larımızı üreteceğiz. Bizim genlerimizde 100 yıllık Kuva-i Milliye geleneği var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koltuğunda oturan kimseye el avuç açmaz.

1940’larda Türkiye uçak ihraç eden 4 ülkeden biriydi. Cumhuriyet kurulurken kimseye el avuç açılmadı. Bu ülkenin kaynakları var. Mutabakat metninde kişi başına düşen milli geliri 2 katına çıkaracağız diyoruz.

ADAYLIK MESELESİ
İçinde olduğumuz sorun bizim sorunumuz. Oturup konuşuyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor. Olayı bir parti olayı şeklinde tanımlarsanız bu iş çözülmez. Biz bu işi çözmek için çoktan yola çıktık. Rozet sonuçta Türkiye rozeti biz bu ülke için çalışıyoruz. Biz Türkiye’nin ikinci yüzyılı için çalışıyoruz.

İki lider arasında yapılan görüşmenin kamuoyuna yansımasını doğru bulmam. Gündem konusunu belirleyecek olan Temel bey.  Gayet güzel, samimi bir görüşme oldu. Bizim ekonomi ve sosyal politikalar konusunda, mutabakat metninin yansımaları hakkında konuştuk. 6 lider bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. İktidarda da aynı birlikteliği yapmak zorundayız. Kişi endeksli düşünmeyi doğru bulmuyorum. Biz sistemi değiştirmeye geldik. Bu sistem bir beka sorunudur.

ADAY NASIL BELİRLENECEK?
Gündemi ev sahibi olan genel başkan belirler. Ev sahibi olan genel başkan ilk turu yapar sonra olgunlaştırır, sonra arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışır ve liderlerle toplantımızı yaparız. Her lider düşüncesini özgürce ifade eder. Uygarca konuşur ve bir karar alırız.

Soru: Temel Bey masaya sizin adınızı getirirse tepkiniz ne olur?

Mutabakat olması gerekiyor. Olmadan karar almayı asla doğru bulmam. Diyelim ki ismim üzerinde mutabakat oldu. İtiraz etmem bu işi yapmak isterim tabii ki. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 204
  • ALİ oral 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal bey ulkenin kaderi ile. Oynama cik kenara ekrem başkanda mahsur başkanda kazanacakama sen asla kazanamazsin
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Karamanlioglu tabiki ılımlı ve olumlu konuşur diyer partilerde aynı çünkü sevim alınmış alınmamış çok önemli deyil onlar için bir gurup millet vekiliyle meclise giderlerse onlar için başarı meral aksener kendi kafasına göre 8.9.oy oranıyla sanki turkiyede birinci parti havasına girmiş kafasına göre merkez sağ olma peşinde böyle bu soruna çözüm olmaz.kilicdaroglu her kesime hitap edecek bir adayla karar alıp devam etmesi gerekiyor bu şekilde kirli çıkacak küçük partiler aldığını alıp devam CHP aynı muhalefet koltuğu meral aksener Tayyip Erdoğan'a yola devam eder.
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali hodri meydan demişsin kuş 15 temmuzda ne yapıldı gördün senin gibi hodri meydancilar kafalarinda torba altlarında bebe bezi var akıllı ol
    Cevapla
  • Aydın aktas 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani siyasi parti liderlerinden cumhurbaşkanı olmazdı.bunu sen söyledin.
    Cevapla
  • Bi.Dr 1 yıl önce Şikayet Et
    BOŞ ADAMSIN VESSELAM .. TÜRKİYE senin gibi birinin eline bırakılmayacak kadar DEĞERLİDİR.. REİS TEK LİDERDİR !!!
    Cevapla
  • Kalori 1 yıl önce Şikayet Et
    Güle güle kullan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı