Bakan Çavuşoğlu: 9 büyükelçiye gerekli uyarıları yaptık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'deki konsolosluklarını kapatan 9 ülkenin büyükelçilerinin bakanlığa çağrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 03.02.2023 11:11 GÜNCELLEME 03.02.2023 12:13
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Bir terör tehdidi varsa hele hele müttefik isek, size bir bilgi geldiyse kimden kaynaklandığını bize bildirmeleri gerekmez mi? Doğru olan bu bilgileri bize aktarmaları ve böyle bir tehdit varsa bu saldırıya dönüşmeden bu bertaraf edilmelidir. İstihbaratımıza soruyoruz somut bir bilgi paylaşımı yok. Siz sadece kendinizi mi düşünüyorsunuz? Bu kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Tam da bunu söyledik, büyükelçileri bakanlığa çağırarak. 

"BU DOSTLUĞA SIĞMAZ"

Türkiye'de terör tehdidi var imajını vermek istiyorlarsa bu dostluğa sığmaz. Hele hele seçim öncesi AK Parti iktidarını, bizleri zor duruma düşürmeye çalışıyorlarsa bizim halkımız bunların arkasında ne olduğunu çok iyi bilir. Biraz dürüstlük, biraz samimiyet bekliyoruz, dün büyükelçilere verdiğimiz mesaj da budur. Burada terör örgütlerinin sinsi gündemine hizmet etmemeleri gerektiğini söyledik. DEAŞ ve PKK dahil tüm terör örgütleriyle biz mücadele ediyoruz.

"BİZİM DE ATACAĞIMIZ ADIMLAR OLACAKTIR"

Bu Kur'an yakma hadsizliğinden sonra özellikle bazı ülkelerin misyonlarına yönelik güvenlik tedbirlerini de artırdık. Bu hadiseyle hiç ilgisi olmayan bazı Avrupa ülkelerini de görüyoruz, onlar da kapatıyorlar. Bazı ülkelerin diğerlerine de bu kapatma eylemine 'Siz de katılın' dediğini biliyoruz. Biz de gerekli uyarıları yaptık, bundan sonra belge ve bilgi sunmadan bu tür yöntemlere giderlerse bizim de atacağımız adımlar olacaktır. 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 186
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başı amerika
    Cevapla
  • Salo 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve İngiltere'de yılanın iki başı, Amerika sadece masadir piypndur bu iki siyonist devletin askeri ekonomik politik masasidir amerika
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    seçime kadar hepsini kapatın ne sanıyorsunuz kendinizi
    Cevapla
  • Gelecek 1 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyandan, yahudiden dost olmaz.
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Mert kardeşim bu kadar kuralcı düşünme bu küffarın hiçbir şeyine güven olmaz hayatları yalan dalavere.Elbette tüm Nato üyelerinin herbirinin veto hakkı var.Ancak NATO da dağılır VATO yu kurar ve seni VATO ya almazlar.Yani Nato altında devam zorunluluğu mu var onlar için.Ama Türkiye yi kaybetmeyi hele Rusya ve Çin'e yakınlaşmasını asla istemez bu iblisler.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak bunların bütün ürünlerine boykot uygulayalım. Almayalım.satmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!