6'lı masa toplantısı öncesi sürpriz hamle! Adaylık yetkisi alacak iddiası

CHP, altılı masa toplantısı öncesinde PM'de cumhurbaşkanı aday belirleme sürecini görüşecek.

6'lı masa toplantısı öncesi sürpriz hamle! Adaylık yetkisi alacak iddiası
6'lı masa toplantısı öncesi sürpriz hamle! Adaylık yetkisi alacak iddiası
GİRİŞ 03.02.2023 18:57 GÜNCELLEME 03.02.2023 22:29
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

CHP'de 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak altılı masa toplantısı öncesi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin görüşüleceği Parti Meclisi (PM) toplantısı yapılacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, CHP'de 28'inci dönem milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlıklar sürüyor.

Bu kapsamda il ve ilçe örgütlerine hazırlıklı olmaları konusunda genelgeler gönderilirken, genel merkez ise seçim otobüslerinin bakımları, ses sistemlerinin yenilenmesi, propaganda malzemelerinin basımları, sosyal medyada kullanılacak reklamlarla ilgili ön anlaşmaları yürütüyor.

Partide seçime dönük bu çalışmaların, cumhurbaşkanı adayı belirlendikten sonra hız kazanacağı belirtiliyor.

Altılı masanın pazartesi günü ATO Congresium'da gerçekleştirilen "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" tanıtım toplantısının ardından gündemde cumhurbaşkanı adayının kim olacağı var.

TOPLANTI ÖNCE KRİTİK TOPLANTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nde 13 Şubat'ta yapılacak altılı masa toplantısı öncesinde PM'yi toplama kararı aldı.

Üyelere gönderilen yazıda, PM'nin 9 Şubat Perşembe günü genel merkezde toplanacağı duyuruldu.

PM'de Genel Başkanın sunuşunun ardından "Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin hazırlık ve çalışmaları" görüşülecek.

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK YETKİSİ

PM'nin resmi gündeminde yer almamasına rağmen bazı üyelerin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yetki verilmesini tartışmaya açabileceği belirtiliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • E.P.M. 1 yıl önce Şikayet Et
    6'lı masa kabız olmuş, bir türlü adayı çıkartamıyor. ( Bunlardan çıkacak adayın tanımı.)
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar gitsin horoz dövüştürsün iyi yakışır bunlara
    Cevapla
  • Patates 1 yıl önce Şikayet Et
    La bu 7 li masa amma uğrasdı Aday bulamayacaklarini anladılar. RTE yi secerlerse şaşırmam
    Cevapla
  • muhafız1969 1 yıl önce Şikayet Et
    kk adaylığı neden tehdit ediliyor kk na neden suikast yapılmak isteniyor chp adayı ola kk na neden darbe yapılmak isteniyor. Ülkemize yapılan 15 temmuz dış mihraklar darbesi hem milletimize hem devletimize yapıldı.<dış mihraklar neden kk oğlunun adaylığını ortadan kaldırmak istiyor ve bu meseleyi devletin üstüne ihale etmeye çalışıyor chp liler bu işi çok iyi analiz etsinler siz 6 masanın en çok oyu olan bir parti olarak üzerinize bu oyunlar neden oynanıyor fetö bu olayların neresinde bu ülkeyi ele geçirmek isteyen başkonsolosluklar neden büyükelçilikleri kapattı
    Cevapla
  • SEDAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Alo ben Sedat geliyorum bay bay kemal logen halkım kemal geliyor gelmekte olan kemal ölmeden bakalım daha neler görüp öğreneceğiz ulan bunlar bize ağaç yapraklarının alkış yaptığını öğrettiler ya şeytan bunları gördüğünde tatile cikar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!