Cumhur İttifakı'na yeni bir partinin katılması an meselesi! Kısa sürede sonuçlanacak

Cumhur İttifakı ile ön mutabakatın sağlandığı HÜDA PAR ile görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği bildirildi. HÜDA PAR'ın kısa sürede Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı yönünde kararın görüşmeler sonrası netleşeceği öğrenildi.

GİRİŞ 04.02.2023 12:58 GÜNCELLEME 04.02.2023 13:19
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine adım adım giderken Cumhur İttifakı'na Yeniden Refah Partisi ve Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) katılması gündemde.

Cumhur İttifakı ile ön mutabakatın sağlandığı HÜDA PAR ile görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği ve kararın kısa sürede açıklanacağı öğrenildi.   

HÜDA PAR'DAN HABER7'YE AÇIKLAMA

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu.

"İNŞALLAH OLUMLU SONUÇLANACAK"

Sürecin büyük ölçüde olumlu seyrettiğini belirten Abdullah Aslan, "Görüşmeler olumlu devam ediyor. Şu an neticelenmiş değil İnşallah olumlu sonuçlanacak. Ama henüz son nokta konmuş değil." dedi.

ÖN MUTABAKAT SAĞLANDI, KOMİSYONLAR GÖRÜŞÜYOR

Ön mutabakatın sağlandığını ve komisyon görüşmelerinin de büyük ölçüde olumlu bir şekilde sürdüğünü belirten Abdullah Aslan, "Birlikte çalışmak üzerine bir ön mutabakat zaten var. Bir mutabakat olduğu için zaten komisyonlar kendi aralarında görüşüyorlar." dedi. 

'KESİN KARAR, GENEL BAŞKANLAR TARAFINDAN AÇIKLANIR'

Henüz kesin kararın verilmediğini kaydeden Aslan, "Tam karar verildi diye bir durum yok. Kesin karar verildiği zaman genel başkanlar ve partilerin ilgili mercileri tarafından açıklanır." ifadesinde bulundu.

ŞARTLAR KARARA VARILDIĞINDA AÇIKLANACAK

Anlaşma şartlarıyla ilgili ayrıntının kararın verilmesinin ardından ortaya çıkacağını ifade eden Aslan, "Hangi şartların konuşulduğunu anlaşma sağlandığında açıklanacaktır." diye konuştu.

KISA SÜREDE NETİCELENMESİ BEKLENİYOR

Seçim sürecinin başlaması nedeniyle kısa sürede görüşmelerin sonuçlanacağını belirten Aslan, "Çalışmalar devam ediyor. Şu an için bir zaman veremiyoruz. Ancak seçim dönemine girildiği ve ön mutabakat sağlandığı için kısa sürede neticelenmesi bekleniyor." dedi.

TV100'E DE BENZER BİR AÇIKLAMA YAPTI

Abdullah Aslan, TV100 moderatörü Pınar Işık Ardor’a da benzer bir açıklama yaptı. Aslan Andor'a canlı yayında gönderdiği mesajda, "Görüşmeler olumlu yönde devam ediyor. Birlikte hareket etme konusunda ön mutabakat zaten var. Komisyon çalışmaları devam ediyor." dedi. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 146
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Müminler kardeştir. Allah'ın ipine sımsıkı sarılır. Olmaları gereken yer de cumhur ittifakı dır. Tabii eğer gerçekten müminlerse. SP veya fatihçik gibi değillerse. Rabbim ümmeti bölmeye çalışanlara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Askere, polise tek bir kurşun sıkmamış , vatanın, Dinin ,Milletin yanında Hüda Par ile HDP yi bir mi tutuyorsunuz. Biri pınar suyu diğeri lağım suyu.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Son 99 gün İNŞALLAH
    Cevapla
  • vtndş 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaffar Okan'ı şehit edenlerle yürümeyin.
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Beynin sulanmış ya da gösterilene balıklama dalıyorsun... Hüda Par ve Gaffar Okkan ne alaka....Hizbullahı kim kurdu kimler içindeydi araştır..
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hüda Par'a yıkama yağlama seansları başlamış. Eğer yarın ''katılmayı düşünmüyoruz'' derlerse burada yağ çekenlerin hepsi küfredip, beddua edecek. Bu kadar ilkeli bir kitle işte bunlar!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...