AK Parti'den Fatih Erbakan'a mesaj!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ittifak mesajı gönderdi.

GİRİŞ 05.02.2023 21:11 GÜNCELLEME 05.02.2023 23:16
Bu Habere 421 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TV100'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, Cumhur İttifakı'yla adı geçen HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi'yle ilgili soruya cevap verdi.

Turan ayrıca başörtüsü düzenlemesini içeren Anayasa değişikliği teklifi üzerine de konuştu



'FATİH ERBAKAN'IN BULUNACAĞI YER CUMHUR İTTİFAKI'DIR'

'Cumhur İttifakı Genişliyor mu?' sorusuna Bülent Turan, ''Biz büyüyen Türkiye'ye güçlü durmak isteyen, omuz veren kim varsa yol yürümek istiyoruz.  HÜDAPAR veya başka partilerle yol yürümek isteriz. 6'lı masanın da bizim de bu konularda adım atarken 50+1 düzlemiyle bakmak durumundayız. Biz 6'lı masa gibi polemiklerin kavgaların partisi değiliz. Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz. Bu rüyanın altında kim varsa gelsin istiyoruz.  Sadece bir partiden bahsetmiyorum.  HÜDAPAR ile iyi bir iletişim yakalandı. Cumhurbaşkanımız HÜDAPAR’ın Genel Başkanı ile görüştü, görüşmeler devam ediyor. Sorunsuz olarak bir mutabakat olacağı kanaatindeyim. Sayın Erbakan'ın da bulunacağı yer altılı masa değil, Cumhur İttifakı'dır diye düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU'NA TEPKİ!

Başörtüsü düzenlemesini içeren Anayasa değişikliği teklifi üzerine konuşan Turan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na tepki gösterdi.

Turan; “Dini inancı sebebiyle ifadesinin kaldırılmasını içeren önergeleri reddolunca CHP ve İYİ Parti Komisyonu terk etti. Önerge reddedilince komisyon terk edilir mi? Yanlış bile olsa tartışırsınız, eleştirirsiniz; ama ‘önergem ret oldu, küstüm gidiyorum’ tarzı bu siyasi etik açısından doğru bir yaklaşım değil.” şeklinde konuştu.

Bu hareketleriyle başka bir çalışmanın alt yapısını oluşturduklarını ifade eden Turan sözlerini şöyle sürdürdü;

“İYİ Parti’den, CHP’den iyi insanlar var. Bu vekillerin kendi partilerine rağmen, evet oyu vermelerini engellemek için İYİ Parti, CHP ve HDP'nin Genel Kurul oylamasında başörtüsü görüşmelerine girmeyeceklerini düşünüyorum.



Turan; “CHP’yi anlıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun daha önceki yıllarda başörtüsünün yasaklanması için mahkeme kapılarına gittiğini, söylemlerini biliyoruz. İYİ Parti’yi kısmen anlıyorum. Ama orada 83 yaşında olan, ömrü başörtüsü için mücadeleyle geçmiş Sayın Temel Karamollaoğlu var. Muhafazakar İslamcı denilen bir siyasetçi. Sayın Babacan’ın öyle, Sayın Davutoğlu’nun öyle. Bu insanların üç kuruşluk dünyada üç kuruşluk koltuk için oraya imza atmasını vicdanıma izah edemiyorum. Bu partinin varlığı bir anlamda CHP karşıtlığıydı, varlığı bir anlamda dini değerlerin sahiplenmesiydi. Varlığı bir anlamda başörtüsü kavgasının varlığıydı. Şimdi başörtüsünü bu ülkenin gündeminden çıkaralım dedik. Ama mutabakatta buna evet diyen bir Karamollaoğlu var. Bunu kabul edemiyorum. Tam aksine Sayın Kılıçdaroğlu’nu ikna etmesi gerekiyordu. Davutoğlu’nun ömrü bu konularla geçmiş, Babacan’ın öyle. Kılıçdaroğlu’nu ikna etmeleri lazımdı. Ama ne biliyor musunuz? Sadece ‘üç tane vekillik alabilir miyiz’den dolayı hepsi ‘Kemal Kılıçdaroğlucu’ oldular.

Bakın İYİ Parti bir tavır ortaya koyuyor. ‘Kazanmayan aday’ diyor, Kılıçdaroğlu’na bir mesafe koyuyor. Bu saygın bir duruş. Ama Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı en çok isteyen kişi. Davutoğlu ve Babacan hayır demiyor. Neden? Partimize üç koltuk ver, biz de size destek verelim diyorlar. Karamollaoğlu’ndan CHP’den daha çok, heyecanla Kılıçdaroğlu’nun adaylığını duyduk.”

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 421
  • Cihat Ardil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak tan yana olup bu memleket için doğru siyaset ve muhalefet eden doğruya doğru yanlış a yanlış diyen memleketin Hüda par a ihtiyacı var cumhur ittifakına yakışır Allah işinizi gücünüzü rast getirsin
    Cevapla
  • Canbegoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya yanındadır yada karşısında karar versin
    Cevapla
  • Shiptar 16 1 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat sürecinde başörtüsü 'ne dini sembol diye yasak getiren bunlar degilmiydi meral alınan kararı uygulayacagim diyen kendisi
    Cevapla
  • Necmeddin Erbakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan hoca son dönemde reisle ilgili çok ağır konuşmuştu hiç yakıştıramamıştım ama yine de oğlu reisle beraber olmalı.
    Cevapla
  • Salih mut 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer merhum Erbakan hoca mız muhalefet olmasaydı AKP birinci parti olamazdı bunlar hep bilinçli yapıldı ben Erbakan hoca nin bir yakını tarafından bu konunun gündeme geldiğini biliyorum buna cevap verme gereği duydum
    Cevapla
  • Gürbüz UTMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi olsun olmasınmı ama hoca Allah tam tek eylesin oda ülkemizin geldiği bu günleri görse gözümü kırpmadan erdoğanın yanında olurdu kör olmayalım ülkemizin erdoğan'dan önceki 80 yılda yapamadıgını son 20 yılda yaptığını görelim bunu erdoğan yaptı ülkemizi 50 kat büyüttü 1960larda aya cıkılırken ülkemizin bunu ancak bu yıl erdoğan sayesınde yapabildiğini görelim 50 lilerde daha öncesinde motor üretilebilmişken bunu ancak şimdi başarabildiğimi ziyaret görelim
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bir bildiği vardı ve öyle konuştu... Hani reisin de hep bir bildiği vardır deniliyor ya... Hocanın da bi bildiği olsun. Olmasın mı?
    Cevapla
  • Muzaffer ay 1 yıl önce Şikayet Et
    Teklif yaparken Fatih Erbakani hiç dinlemiyorsunuz. Şartları var. Onları kabul edin. O da ittifak anlaşması yapın. Yazılı olarak. Bizlerde vatandaş olarak size itimat edelim.
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan babası merhum Necmeddin Erbakan Hoca'nın ismiyle ün yapmış ve insanlar da sırf babasına duyduyu sevgi ve güven sebebiyle kendisine oy vermeyi düşünmektedir. Aksi halde Recep Tayyip Erdoğan gibi çetin ve zekî bir savaşçı'nın yanında esamesi bile okunmaz. Biraz akıllı olun.
    Cevapla
  • Karaağaç 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan sizinle ne yazılı anlaşma yapacak. Hiç önkoşulsuz destekliyoruz demeniz gerekir. Bunun orta yolu yok. Ya Hak ya da batıl yolda yürüyenlerle beraber olacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası