Son Dakika: Bahçeli'den deprem mesajı: Gün, bir olma günüdür!

Son dakika haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme ve aynı hissiyatla kucaklaşma günüdür" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 07.02.2023 10:35 GÜNCELLEME 07.02.2023 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"GÜN, BİR OLMA GÜNÜDÜR"

Bugün iç ve dış siyasi gündemle ilgili bir değerlendirme yapmayacağım. Bugün siyasi muhatap ve muarızlarımızla ilgili herhangi bir yorum da yapmayacağım. Çünkü büyük bir acımız vardır. Çünkü ruhumuz devasa bir hüzünle sarılmış ve sarsılmıştır.

Gün, sen-ben ayrımıyla, nefsi arzularla, yersiz polemiklerle, ucuz ve uçuk söz düellolarıyla vakit kaybedecek bir gün değildir. Gün, siyasi ve ideolojik kutuplaşmalara, asılsız isnat ve ithamlara çanak tutulacak bir gün hiç değildir. Gün, her şeyden ve hepsinden önemlisi; bir olma, beraber olma, kenetlenme ve aynı hissiyatla kucaklaşma günüdür.

Nitekim içinden geçtiğimiz kasvetli ve kederli günler hep birlikte Türkiye olmanın günleridir.

"BİRBİRİMİZE DAYANAK OLMALIYIZ" 

Öncelikle şunu ifade etmek durumundayım ki, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel, altından kalkamayacağımız hiçbir enkaz, saramayacağımız hiçbir yara Allah’ın izni ve inayetiyle yoktur.

Belki çok ağır kayıplarımız vardır ve olacaktır. Belki bu karanlık gecenin ne zaman sökecek aydınlığı diye kendi kendimize sorduğumuz anlar da olmuştur, bundan sonra da sormak mümkündür.

Ancak her seferinde imanımızla direneceğiz, hür irademizle birbirimizin can beraberi olacağız. Felaketler karşısında sergilenecek sağduyu ve soğukkanlılık, gösterilecek direnç ve dirayet sosyal, siyasal ve ekonomik normalleşmenin elbette ön şartıdır.

Milli birlik ve dayanışma mukavemetiyle her neviden felakete göğüs gerilmeli, karşı çıkılmalıdır. Hepimizin birimiz, birimizin hepimiz olacağı bir zamanın tam ortasında bulunduğumuz da tartışmasız bir gerçektir. Empati duygumuza güç vermeliyiz. Birbirimize dayanak olmalıyız.

Depremde can veren tüm vatan evlatlarına Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, tedavi altında bulunan vatan evlatlarına şifalar diliyorum.

Bu hafta sonu Çankırı’da yapmayı planladığımız açık hava toplantımızı, deprem felaketinden dolayı bir başka tarihe ertelediğimizi huzurlarınızda ifade etmek, kamuoyunun da bilgisine sunmak istiyorum.

MHP'NİN 54'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Bugün aynı zamanda partimizin 54’üncü kuruluş yıl dönümüyle ilgili kısa ve öz olarak bir değerlendirme yapıp toplantımızı bitirmeyi düşünüyorum.

Milliyetçilik ve millet sevgisi kuşkusuz bizim tekelimizde değildir. Herkes milliyetçi olabilir, hatta olmalıdır. Milliyetçiler her yerde, her zeminde bulunabilir, kaldı ki bulunmalıdır.

Hepsine saygı duyarız. Ancak, milliyetçiliği hayatın her alanında, uygulanabilir siyasal bir yönetim projesi olarak benimseyen tek parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

Partimizin 9 Şubat 1969 yılında kuruluşu ile milliyetçilik, yalnızca bir aydın hareketi olmaktan çıkmış, Anadolu'da millet evlatlarının gönlüne yerleşerek hem siyasallaşmış hem de toplumsallaşmıştır.

Milletine el veren bu cevherler, tarihi halkaların kopmasına hep engel olmuşlar, birbirini tamamlayan ve bütünleyen bir terkiple mukadderat ve mukaddesat emanetinin bugünlere kadar taşınmasına hizmet etmişlerdir.

Osman Bölükbaşı'dan, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'e kadar, elleri öpülesi isimli isimsiz sayısız büyüğümüz, bugün devam eden varlığımızın gerçek sahipleridir. 

Tarihimizin son yüzyılında söz sahibi olmuş Türk milliyetçilerinin ve son 54 yıla damgasını vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncelikli mücadele maksadı ve varlık nedeni, kahraman ecdadımızın emaneti olan milli bekanın hasar görmeden devamını sağlamaktır.

Bedenimiz burada olsa da elbette ki gönlümüz ve aklımız Kerkük'te olacak, Kırım'da olacak, Karabağ’da olacak, Kaşgar’da olacak, Üsküp'te olacak, Kıbrıs’ta olacak, Bosna’da olacak, Türk ve İslam’ın yaşandığı her yerde olacaktır.

Partimizin 54’üncü yıl dönümünü, yaşadığımız felaketlerden dolayı buruk bir vicdanla kutluyor, daha nice yıllarda üç hilalin var olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Tarih boyunca, vatan ve millet sevdası ile can veren ecdadımızı; bu değerler uğruna hayatlarını kaybetmiş ülküdaşlarımızı ve aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i rahmet, minnet ve şükran hislerimle anıyorum.

Mekânları Cennet, ruhları şad olsun. Sözlerime son verirken hepinizi saygılarımla selamlıyor, Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum.

Sağ olun, var olun diyorum.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Aytek 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı