CHP'li Özkoç: OHAL kararını reddediyoruz

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesine ilişkin, "OHAL kararı doğru bir karar değildir. OHAL kararını reddediyoruz" dedi.

GİRİŞ 08.02.2023 20:51 GÜNCELLEME 08.02.2023 20:51
Bu Habere 835 Yorum Yapılmış

CHP'li Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkoç, Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararının yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini hatırlatarak, "OHAL kararı doğru bir karar değildir. OHAL kararını reddediyoruz. Afet bölgesi ilanıyla Afet Kanunu ile mümkün hale gelen her şey aslında yapılabilir şeylerdir ve bunun için yasa yeterlidir. Afet Kanunu ve Anayasa, deprem bölgesinde hayat kurtarmak ve insanımıza yardım götürmek için her türlü imkanı ve olağanüstü yetkileri de içermektedir. OHAL ilanı bu anlamda ne gerekçeyle yapılıyor, daha bugüne kadar iktidar bunu bize açıklamadı. Eğer 'OHAL, hızlı karar almak için' diyorsanız, bugün Cumhurbaşkanı'nın isteyip de yapamadığı; kurumları, kuralları işletemediği tek bir alan var mı? Çıkıp birinin bunu söylemesi gerekiyor. Yapabilmesi için yetki var fakat yetkisini millet menfaati için kullanmayan bir irade ortada duruyor. Cumhurbaşkanı'na orantısız sürede, orantısız yetki veren OHAL yasasını kesinlikle reddediyoruz. Cumhurbaşkanı'nın zaten yeteri kadar yetkisi var. İstediği kararnameyi çıkarabilir. Biz OHAL yasasını çıkarmak isteyen bu iradeye, Recep Tayyip Erdoğan'a ve bu iktidara kesinlikle güvenmiyoruz" diye konuştu. 

CHP'li Özkoç, OHAL kararına karşı çıktılarını ve Genel Kurul'dan geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 835
  • Ceryancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kiralık koç değilmisin seni kim takar...
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi partiye giderken ağlıyordu,bu gün efelik yapıyor,vatanımın baş BELALARI.
    Cevapla
  • Semih 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz herseyi redediyorsunuz zaten bu zamana kadar tamam dediğiniz bir sey varmı
    Cevapla
  • Omer 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlıktan zerre nasibini almamış. Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    BU ADAM İYİ PARTİYE GEÇİCİ VERİLENLERDEN DEĞİL mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu