Tüm Türkiye yastayken, "seçim tahmini" sorulan Koray Aydın'dan çirkin cevap

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile Yardımcısı Koray Aydın gazeteci Murat Yetkin'e seçimle ilgili açıklama yaptı. Akşener seçimin 18 Haziran'da yapılabileceğini söyledi. Aydın'ın ise "Erdoğan şamar yer" sözleri tepki çekti.

GİRİŞ 10.02.2023 18:36 GÜNCELLEME 10.02.2023 18:36
Bu Habere 1127 Yorum Yapılmış

Türkiye, Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle yasta. 18 bin 991 canımızı kaybetti, 75 bin 523 kişi yaralandı. 

Tüm Türkiye yastayken, bazı siyasetçilerden gelen açıklamalar tepki çekti. 

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimin planlandığı gibi 14 Mayıs'a yetişemeyeceğini belirterek, "18 Haziran'a kalacağını sanıyorum" dedi. Akşener, seçimin bir yıl ertelenebileceği yönünde TBMM'nin karar yetkisi olduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yetkin, "Depremin Erdoğan'ın seçim desteğine etkisi ne olur?" diye de sordu. Akşener'in yanıt vermediği soruya Genel Başkan Yardımcısı, "Buradan bir şamar yer" sözleriyle karşılık verdi. 

"DEVLET-MİLLET KENETLENDİ, MUHALEFET SEÇİME ODAKLANMIŞ"

Aydın'ın açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tepki gösterdi. Asrın felaketine karşı devlet ve milletin kenetlenerek mücadele ettiğinin altını çizen Dağ, "Muhalefet ise seçime odaklanmış, ellerini ovuşturuyor. Yazık ki ne yazık... Görüyoruz ki asıl enkaz altında kalan, bir türlü milletle hemhâl olamayan habis zihniyetlilerdir" değerlendirmesinde bulundu.

"HERKESİN DERDİ BAŞKA BAŞKA"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de Aydın'ın sözlerine tepki gösterdi. Aydın, "Biz canlarımızı kurtarmaya, acılarımızı paylaşmaya, yaralarımızı sarmaya odaklanmışken birileri yine siyasi fırsatçılığa soyunmuş. Herkesin derdi başka başka" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN: ÇİRKEFÇE KAMPANYALAR YÜRÜTMEYİ HAZMEDEMİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki akşam yaptığı açıklamada birlik vurgusu yaparak, "Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazmedemiyorum. Üzerinde bulunduğum makamın sorumluluğu olmasa çok daha farklı konuşurum" demişti. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1127
  • Erzincan lı 2424 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde milliyetçi ve ülkücü çakma Türk siz buradan öyle bir şamar yiyeceksiniz ki size Osmanlı nın kahramanı reis Tayyip babanın mührü olacak
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasette bu tipleri görmek istemiyoruz 99 depremindeki yardım paraları nerede
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Koray Aydın ı 1999 depreminde yaptıkları rezaletler için yargılaya bilse idik, daha farklı olurdu....
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Koray Aydın sen laneti Atatürk’ün artığısın sen daha Osmanlı tokadı yememişsin Atatürk yunan tohumuydu
    Cevapla
  • Satılmış 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip 1999 da İzmit depreminde vatandaşi iyi şamarlamişti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!