Son Dakika: Devlet Bahçeli'den İstanbul depremi uyarısı: Derhal harekete geçmeliyiz!

Son dakika... MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Mevcut yapı stoğunun yüzde 70’inin 1999 öncesi yapıldığı dikkate alındığında, derhal harekete geçmemiz ertelenemez bir mecburiyettir." dedi.

GİRİŞ 21.02.2023 11:56 GÜNCELLEME 21.02.2023 13:59
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, "İstanbul’da 1 milyon 528 bin 782 binanın olduğu, kilometre kareye 3 bin 49 kişinin düştüğü, bu kentimizde mevcut yapı stoğunun yüzde 70’inin 1999 öncesi yapıldığı dikkate alındığında, derhal harekete geçmemiz ertelenemez bir mecburiyettir." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Felaketin koru yürekleri kavurmasıyla beraber, kaos peşine düşen, yalan haber yayan, dedikodu çıkaran, malumat kirliliğine umut bağlayan, siyasi yamyamlığa heves eden kim varsa insanlığı kuşkulu ve tartışmaya açıktır.

"DEPREMDEN MENFAAT DEVŞİRENLERİ NOT ALIYORUZ"

Müşterek acılara topluca mukavemet ederken, fırsatçılığın karanlığından istifadeyle fiyat etiketlerini kabartanlar, kiraları artıranlar, kasasını doldurmak için harekete geçenler bu milletin bir ferdi asla olamayacakları gibi şerefli de sayılamazlar. Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır.

Ve bunları tek tek not aldığımız da çok iyi bilinmelidir.

Kabul etmek lazımdır ki, Türkiye devasa bir musibetin tesirindedir. Tektonik mirası, jeolojik müktesebatı, meteorolojik özellikleriyle Türkiye’miz doğal afetlerin risk ve tehlikelerine her zaman açıktır.

Depremden sellere, heyelanlardan çığlara kadar pek çok doğal yıkım bugüne kadar belirli aralıklarla görülmüş ve yaşanmıştır.

Tektonik mirası, jeolojik müktesebatı, meteorolojik özellikleriyle Türkiye’miz doğal afetlerin risk ve tehlikelerine her zaman açıktır. Depremden sellere, heyelanlardan çığlara kadar pek çok doğal yıkım bugüne kadar belirli aralıklarla görülmüş ve yaşanmıştır.

Kaldı ki Türkiye dünyanın en başta gelen deprem kuşaklarından birisinin üzerindedir.

Mahut felaketten çıkardığımız derslerle daha güvenli, daha huzurlu, daha sağlam, daha sağlıklı bir geleceğin temelini atmalıyız. İnsan kaynaklı hataları sıfırlamak zorundayız.

İSTANBUL DEPREMİ UYARISI!

İstanbul’da 1 milyon 528 bin 782 binanın olduğu, kilometre kareye 3 bin 49 kişinin düştüğü, bu kentimizde mevcut yapı stoğunun yüzde 70’inin 1999 öncesi yapıldığı dikkate alındığında, derhal harekete geçmemiz ertelenemez bir mecburiyettir.

İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip muhtemel depremlere hazır olmalıyız, güç birliği yaparak başa çıkmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur. Oyalamaya hakkımız yoktur.

Her yıkımdan sonra yeniden yükselmeyi bilmiş, her yenilgiden sonra yeniden zafere kilitlenmeyi başarmış milletler tarihin mizan defterine isimlerini altın harflerle kazımışlardır.

Türk milleti işte böyle bir millettir.



HÜKÜMET VERİMLİ VE ETKİN AFET YÖNETİMİYLE YARALARI SARIYOR

Kahramanmaraş merkezli deprem karşısında devlet ve millet emsalsiz bir şekilde yekvücut olmuştur.

Elbette depremde hayatını kaybetmiş insanlarımızı geri getiremeyiz.

Ancak bunun dışında şehirlerimizi yeni baştan inşa ve ihya edecek, depremzede vatandaşlarımızın hayatını normalleştirip mükemmel ve müreffeh bir hale getirecek muktedir vasıf Türkiye Cumhuriyeti devletiyle hükümetin de vardır ve tartışmasızdır.

Görevimiz acıları paylaşarak azaltmak, ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın elinden tutmak, kanayan yaraları tedavi ederek iyileştirmektir. Belki bu gaye biraz zaman alacaktır, fakat mutlaka gerçekleşecektir. Hiçbir insanımızı aç ve açıkta bırakmayacağız.

Hiçbir insanımızı çaresizliğin anaforuna terk etmeyeceğiz.

Türkiye’nin dördüncü seviyeden verdiği alarm çağrısına cevap veren ülkelerden gelen arama kurtarma ekipleri olağanüstü bir gayret göstermişlerdir. Hepsine müteşekkiriz.

6'LI MASAYA SERT TEPKİ

Bir yanda arama kurtarma faaliyetleri devam ediyorken diğer yanda devleti ve hükümeti sistematik şekilde suçlamak en hafif tabirle terbiyesizliktir. Bir yanda feryat sesleri duyuluyorken, diğer yanda siyasi hesap yapıyor olmak insafsızlık ve ilkelliktir.

Meşhur bir düşünür, insan gövdesinin salgıladığı aç gözlü safranın siyasi ihtiras olduğunu, bu safranın insanı bencilliğin, cüretkarlığın ve fırsatçılığın tuzağına çekeceğini ileri sürmüştür. Altılı masa muhalefeti; dizginlenemeyen ihtiraslarla kontrolsüz açgözlülük hastalığına tutulmuştur.

Altılı masa muhalefetinin geçim kapısı fırsatçılık, fesatçılık, fevrilik, fetbazlık, fenalıktır.

Siyasetlerinde tutarlılık yoktur, değerlendirmelerinde irade ve isabet yoktur.

Acılarımızın tam ortasında, seçimlerle ilgili polemik yapan, ertelendi ertelenmedi çetelesi tutan zillet ittifakı paranoyaktır, saplantılıdır, hayalperesttir, vehimlerin pençesindedir.

"KILIÇDAROĞLU MİLLİ DAYANIŞMADAN SARFINAZ ETTİ!"

Yalan söylediler, algı operasyonuna heveslendiler, husumet yaydılar.

Askerler nerede dediler, kahramanlar her yerdeydi, yalın gerçeği görmediler.

Devlet nerede dediler, burunlarının önünü göremediler, husumetlerini gösterdiler.

Kılıçdaroğlu dayanışma kültürü için yabancı ülkelere teşekkür etti, fakat döndü dolaştı hükümete saldırdı, milli dayanışmadan sarfınazar etti.

HDP’nin bir eşbaşkanı, iktidarın enkaz altında kaldığını izansızca söyledi, Kılıçdaroğlu da evet diyerek tasdik etti, bu itibarla küçüldü, ufaldı ve alçaldı.

Yine Kılıçdaroğlu, deprem koordine edilemedi dedi, gerçekleri çarpıttı, yüzü kösele derisi olduğundan dolayı da hiç kızarmadı.



"BU COĞRAFYADA YAŞIYOR OLMANIN NİMETİ OLDUĞU KADAR KÜLFETİ DE VARDIR"

Bu coğrafyada yaşıyor olmanın nimeti olduğu kadar külfeti de vardır ve bu külfet milli birliğin dayandığı yüksek bir şuur sayesinde omuzlanarak ufkumuza çekilen kalın perdeler yırtılıp atılmaktadır.

Coğrafyamızı değiştirme ihtimalimiz yoktur.

Bunu aklımızdan geçirmeye hakkımız bile yoktur.

Bu vatan kıyamete kadar bizimdir, bizim kalacaktır.

Asırlar boyunca çekilmiş çilelerin, geçilmiş zor dönemeçlerin, aşılmış pek çok engelin, gösterilen üstün fedakârlıkların, göğüs kabartan muazzam mücadelelerin ezcümle mükâfatı Türk vatanıdır.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 158
  • Neyzen 1 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır Fikirtepe dönüşemedi. Son iki yıldır devlet el attı temeller atılıp inşaatlar başladı.Allah razı olsun devletimden. Bir önce güvenli evlerimize oturmak istiyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Temmuz'da gidebilen başka şehirlere gitsin, gidemeyenler de parklara çadır kursun. Bir gün herkes binaları terk etsin ve kırılması beklenen İstanbul fayını bilinen bazı tekniklerle tetikleyip kırılmasını ve deprem olmasını sağlayalım. Sonra da çöken ve hasarlı binaları ortadan kaldırıp işimize gücümüze bakalım.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    E Devlette , Kentsel Güçlendirmeye Katılım sayfası açılmalı , Köyünde , Kasabasında , Arazisinde müstakil 2 katlı prefabrik ve betonarme ev inşa etmek arzusunda olan vatandaşların kriterleri değerlendirilmeli , köylerine göç için 2 sene kalabilecekleri ve eşyalarını taşıyabilecekleri ikamet adresleri , istihdam ve memuriyet , çocuklarının eğitim ve diğer sosyal ihtiyaçları değerlendirilip , taşınma masrafları karşılanmalıdır . Projelendirilen 2 katlı müstakil evleri için hibe desteği ödenmelidir . En az 2 yıl İstanbul dışında yerleşmeli ve bu vakitte Kentsel Güçlendirme tamamlanmalıdır .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul, ABD'nin en kalabalık beş veya Almanya'nın en kalabalık yirmi şehrinin toplamından daha kalabalık bir şehir. Bu kadar binayı yenileyecek zamanımız kalmadıysa, bu seçenek düşünülebilir.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli çok önemli bir konuya parmak bastı ilk önce İstanbul olmak üzere kentsel dönüşüm yada güçlendirme yapılmalıdır biran önce hemde
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiralar aldı başını gitti buda bir çözüm lazım
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    elbette herkes ufakda olsa depreme dayanıklı bir konutta oturmak,en azından oturduğunu binayı sağlamlaştırarak depreme dayanıklı hale getirmek ister,ama tabii maddi imkanlar elverirse,bunun için devlet Toki ye daha çok yatırım yapmalı,banka ev kredisi faizleri düşürülmeli ve ödeme süresi dahha uzatılmalıdır.ayrıca emeklilerin çoğunun işe gidip gelme sorunu olmadığından emekliler için boş devlet arsalarına ucuz konutlar yapılıp,uzun ve uygun vade ile satılabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!