CHP'den ihraç sonrası Yaşar Okuyan'dan ilk açıklama: Akşener orada birtakım şeyler yapıyor

"Meral Akşener hakkında elinde dosya olduğu" çıkışının ardından son olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmenin hemen akabinde CHP'den ihraç edilen Yaşar Okuyan çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP'den ihraç sonrası Yaşar Okuyan'dan ilk açıklama: Akşener orada birtakım şeyler yapıyor
CHP'den ihraç sonrası Yaşar Okuyan'dan ilk açıklama: Akşener orada birtakım şeyler yapıyor
GİRİŞ 23.02.2023 10:35 GÜNCELLEME 23.02.2023 10:37
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

CHP, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ı partiden ihraç etti. Okuyan'ın partiyle ilişiğinin kesildiği, CHP'nin Twitter hesabından kamuoyuna duyuruldu.

Yaşar Okuyan ise Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'e yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile her hafta konuştuğunu ve görüşmeleri sosyal medyada duyurduğunu söyledi.

"İYİ PARTİ ÇEVRELERİ BUNDAN RAHATSIZ OLMUŞ"

"İYİ Parti çevreleri bundan rahatsız olmuş, ortalığı karıştırmışlar" diyen Okuyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben her hafta geldiğimde yarım saat görüşüyorum Sayın Kılıçdaroğlu'yla. İYİ Parti bunu speküle ettiği için Meral Akşener orada birtakım şeyler yapıyor falan… Dedim problem yaratmayalım. Ben zaten aday değilim. Parti üyesiyim. İstiyorsanız istifamı verelim dedim" diye konuştu.

CHP'NİN İHRAÇ TWİTİNE TEPKİ: HUKUKU BİLMİYORLAR

Okuyan, CHP Genel Merkezi'nden kendisiyle ilgili yapılan açıklamaya tepki gösterdi, tweeti atan kişinin hukuku bilmediğini öne sürdü.

"Koskoca bir CHP'nin genel merkezi adına bir tweet atmışlar. 'Yaşar Okuyan'ın partimizle ilişkisi kesilmiştir' diye. Yani bu enteresan bir şey. Bir parti üyesinin ilişkisi kesildi diye bir partinin genel merkez açıklama yapma hakkına sahip değildir.

'KARAR HUKUKEN PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI, BEN İSTİFAMI VERDİM'

"Neden (derseniz) partinin tüzüğü vardır. Bir üyeyle ilgili önce Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ederseniz. Kaldı ki ben sıradan bir üye de değilim. Bakanlık yapmış bir insanım o yüksek disiplin kurulu sizin ifadenizi alır. Mesela Bolu Belediye Başkanı'nı disiplin kuruluna verdiler. Savunmasını verdi değil mi? Bir senedir atamadılar mesela. Şimdi bunların hiçbirisi yok, ilişkisi kesilmiştir deniyor. Yani biz ihraç ettik anlamında seni. Hukuken parti tüzüğüne de aykırı bir şey. Ben de bunun üzerine istifamı verdim."

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 57
  • timur 1 yıl önce Şikayet Et
    bence kılıçtaroğlu konuşturdu ve meral hanıma gözdağı verildi. meral deseydiki hodri meydan açıklada görelim neymiş belgeler. böyle bir tavır göstermedi ya da ben duymadım.
    Cevapla
  • Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Parti mi yok? Memleket Muharrem var. Sarıgül var. Şu Öztürk yılmaz var. Seç birini devam et.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar okuyan ADAMSAN ,ERKEKSEN o dediğin belgeleri açıklarsın yok açıklayamazsan adam değilsin bundan sonra mini etek giy oyle gez dolas.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Yaşar Okuyan görevini yaptı ve aradan çekilmesinin vakti geldiği için atıldı veya kendi ifadesiyle istifa etti ama kesinlikle görevini yaptı bu dosya lafı az bi laf değil. Bu saatten sonra Meral Akşener asla Kılıçtaroğluna hayır diyemez
    Cevapla
  • BALTACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar bey chp üyeliğinden istifa etmişsin dilekçende çalışma ve sosyal eski Bakanı diye yazmışsın yahu eskiye rağbet olaydı bit pazarı altın pazarı olurdu bir sana birde mazlum Türker oda senin gibi eski ekonomi Bakanı yahu artık sizler demode oldunuz kösşenize çekilin haaa yanınıza yalandaroglu kammalıda alın İngiliz timel Karamollaoğlu’nu boböcöm aliyi pikme davudunoglunu alan yuvarlak masada Altı koldan batak oynayın çay servisleri ipin meraldan olsun köşenizde oturun ahiret hazırlığı yapsın galiiiii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok