CHP grubundan Kılıçdaroğlu'na "aday belirleme" yetkisi: Bir isim üzerinde de anlaşıldı

CHP grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde tam yetki verdi. Toplantıya katılan milletvekillerinin bir aday üzerinde anlaştıkları da kaydedildi.

GİRİŞ 26.02.2023 14:19 GÜNCELLEME 27.02.2023 15:29
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

CHP grup toplantısı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde basına kapalı yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıya, deprem bölgesinde görevli milletvekilleri çevrimiçi katıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerçekleştirilen çalışmaların ele alındığı toplantıda, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" hazırlıkları görüşüldü.

CHP grubu, Genel Bakan Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde tam yetki verdi.

Görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP TBMM grubu olarak 26 Şubat günü olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonra bütün süreçlerde grubumuz adına karar verme sürecinde oybirliğiyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tam yetkilendirilmiştir" dedi.

Özel ayrıca, toplantıya katılan milletvekillerinin bir aday üzerinde anlaştıklarını da söyledi:

"Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz hakkını kullandı. Aday belirleme noktasında metin üzerinde ortaklaştılar. Aslında metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 85
  • VEDAT UYGUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi tek yetkili Kemal beymi oluyor
    Cevapla
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun memleketin basina bir hal gelse bu millet boyle bunlarin keyfini bekler aklli ol ey millet gecmis sol partilerin yonetimlerini milletin cilelerini unutma sonra pisman olma cennet mekan Abdulhamit Hanı ne yaptilar milleti nasil perisan ettiler ey millet birde siyasi deprem yasama Allah korusun bu enkazin altinda herkes kalir
    Cevapla
  • T.C. 1 yıl önce Şikayet Et
    İlkokul seviyesinde belge düzenlenmiş. Antetli kağıdınız da mı? yok. Size bırakın leblebici dükkanını, leblebinin tanesi bile emanet edilmez.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yetki almışken kendini aday göster kemalim.. yetki vermek ne demek hemşolar çıkın adayımız kılıçdaroğlu dur deseydiniz daha şık olurdu.meral abla da başını taşlara vuraydı umurunuzda da olmayayadı. ama ne gezer çadır tiyatrosu işte
    Cevapla
  • Alii 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn. by, by, Kemal chp den yetkiyi almış. başkalarına ne oluyor ki? 6+1 masanın patronu, masaya yumruğunu vurdu, işinize gelirse, maral hanım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li milyarderlerden Filistin protestolarına baskı!
13 yaşındaki çocuk dehşeti yaşadı! Ayakkabılarını zorla yalatıp, yüzünü darmadağın ettiler