Toplantı öncesi sürpriz gelişme! 6'lı masanın adayı kim olacak?

Altılı masa, deprem nedeniyle ertelenen aday gündemli toplantısını 2 Mart'ta yapacak. Bu toplantı öncesi iki lider, Kılıçdaroğlu ile Akşener bugün sürpriz bir görüşme gerçekleştirecek.

GİRİŞ 27.02.2023 07:10 GÜNCELLEME 27.02.2023 09:52
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Altılı masa, 2 Mart'ta "Cumhurbaşkanı adaylığı" gündemiyle toplanacak. Altı lider, ilk kez isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacak.

Kritik toplantı öncesinde CHP ve İYİ Parti cephesinden sürpriz bir adım geldi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener, bugün günü bir araya gelecek.

CHP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA TAM YETKİ

2 Mart'taki toplantı öncesinde CHP Genel Merkezi'nde Grup toplantısı ve Parti Meclisi toplantısı da yapıldı.

Önce Meclis Grubu, sonrasında Parti Meclisi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na aday belirleme konusunda oybirliği ile tam yetki verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonra yürütülecek tüm süreçlerde, Parti Meclisimiz adına karar alma konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oybirliğiyle tam yetki vermiştir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de kritik toplantı öncesi 27 Şubat Pazartesi günü partisinin TBMM Grubu üyeleri, 1 Mart Çarşamba günü de Genel İdare Kurulu üyeleriyle toplanacak.

Benzer bir yetki kararının İYİ Parti'den de gelmesi bekleniyor.

Altılı masada daha önce Saadet, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti yetkili kurulları, genel başkanlarına aday belirleme için tam yetki vermişti.

ALTILI MASANIN ADAYI KİM OLACAK?

Kulislerde öne çıkan isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nu "doğru aday" olarak gördüklerini açıklamıştı.

İYİ Parti ise sürecin başından itibaren "kazanacak aday" vurgusu yapıyor.

Millet İttifakı'nda bir adaylık tartışması yaşanıp yaşanmadığı da bir süredir gündemde.

KARAMOLLAOĞLU İSİM GÜNDEME GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100 yayınında, bir kriz yaşanmasını beklemediğini söyledi. Karamollaoğlu, görüşmelerde 3 ismin gündeme geldiğini açıkladı.

Saadet lideri, bu isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek için ekmelettin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Son 500 metreye girerken Gülbatur birinci Şahbatur ikinci ..Bakalım 6 ganyanda kim gelecek
    Cevapla
  • Harbi Atatürkçü 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP CHP deva partisi İyi Parti'nin varlık sebebi iyi tartışılmalıdır, iyi parti her ortamda her türlü ortaklığı yapayım, iktidara geleyim siyaseti ile bir yere varamayacağını er veya geç anlayacaktır, İyi Parti'ye gönül vermiş vatandaşların hangi tuzaklara çekildiği de yakında ortaya çıkacaktır, bir parti hem milliyetçi tabana hitap edecek, hem de Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmaya çalışan 50000 vatandaşımızın katili HDP,PKK, FETÖ, ABD, BATI, iç ve dış düşmanlar ile ortaklık içerisindedir, bu ortaklığı ne kadar gizlerseniz gizleyin sizlerde aynı EMEL için katil terörist HDP,PKK,FETÖ ve destekçileri ABD, BATI, ile işbirliği yaparak yol alıyorsunuz,...
    Cevapla
  • YiğidoProf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kendi partilerine bile genel başkan olma iradeleri YOK! Bunların tamamı kukla/figüran! Bana göre, Yalandaroğlunu CIA aday yapmaz!.. Heva/Heves partisinin başına konulan Ali Can ın şanşı daha fazla görünüyor!
    Cevapla
  • Cemal K. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatay belediye başkanının söylediği ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı aday yapacaklar ama onun kim olduğunun henüz belli olmadığı anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Harbi Atatürkçü 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP CHP deva partisi İyi Parti'nin varlık sebebi iyi tartışılmalıdır, iyi parti her ortamda her türlü ortaklığı yapayım, iktidara geleyim siyaseti ile bir yere varamayacağını er veya geç anlayacaktır, İyi Parti'ye gönül vermiş vatandaşların hangi tuzaklara çekildiği de yakında ortaya çıkacaktır, bir parti hem milliyetçi tabana hitap edecek, hem de Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmaya çalışan 50000 vatandaşımızın katili HDP,PKK, FETÖ, ABD, BATI, iç ve dış düşmanlar ile ortaklık içerisindedir, bu ortaklığı ne kadar gizlerseniz gizleyin sizlerde aynı EMEL için katil terörist HDP,PKK,FETÖ ve destekçileri ABD, BATI, ile işbirliği yaparak yol alıyorlar...
    Cevapla
  • Harbi Atatürkçü 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP CHP deva partisi İyi Parti'nin varlık sebebi iyi tartışılmalıdır, iyi parti her ortamda her türlü ortaklığı yapayım, iktidara geleyim siyaseti ile bir yere varamayacağını er veya geç anlayacaktır, İyi Parti'ye gönül vermiş vatandaşların hangi tuzaklara çekildiği de yakında ortaya çıkacaktır, bir parti hem milliyetçi tabana hitap edecek, hem de Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmaya çalışan 50000 vatandaşımızın katili HDP,PKK, FETÖ, ABD, BATI, iç ve dış düşmanlar ile ortaklık içerisindedir, bu ortaklığı ne kadar gizlerseniz gizleyin sizlerde aynı EMEL için katil terörist HDP,PKK,FETÖ ve destekçileri ABD, BATI, ile işbirliği yaparak yol alıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jeomanyetik fırtına alarmı! Bugüne dikkat: Cep telefonlarını, interneti etkileyecek
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri