Sürpriz hamle! Kılıçdaroğlu'nu Davutoğlu'nun ayağına götüren 3 neden...

Mansur Yavaş'ın adaylığa göz kırpması, İmamoğlu'nun başına buyruk hareketleri ve İYİ Parti'nin adaylık konusundaki tutumu 2 Mart öncesi Kılıçdaroğlu'nu harekete geçirdi. CHP lideri Davutoğlu ile 3 saatlik sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

GİRİŞ 01.03.2023 07:07 GÜNCELLEME 01.03.2023 08:14
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği 6'lı koalisyonda sular bir türlü durulmuyor. Her fırsatta 'aday ben olacağım' mesajı veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir türlü İYİ Parti engelini aşamıyor.

Meral Akşener 'kazanacak bir aday' iddiasıyla Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı öne sürerek CHP'yi içten vuruyor, Kılıçdaroğlu'na set çekiyor.

Son olarak Akşener, Kılıçdaroğlu ve CHP'li kurmayları hedef alan 'Ahmak, gerizekalı' hakaretlerini savurdu. Bunun üzerine "Bu masa noter görevi görmeyecek" diyerek CHP liderinin adaylık hayallerine bir kez daha şerh koydu.

Gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Akşener - Kılıçdaroğlu ikilisi Ankara'da 'kriz' masasına oturdu. Görüşme üzerine CHP kanadı medya üzerinden İYİ Parti liderini köşeye sıkıştırmak için "Akşener Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktı" algısını yaydı. İYİ Parti bu hamle sonrası harekete geçti...

İYİ PARTİ'DEN CHP'YE '2 MART' BASKISI

CHP'nin sessiz kaldığı adaylık tarihine ilişkin konuşan Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu 2 Mart'taki toplantıyı işaret etti.

Bir yandan da adaylık yolunda isimleri İYİ Parti eliyle dolaşıma sokulan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan dikkat çeken hamleler peşi sıra geldi.

İMAMOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA FLORYA KURŞUNU

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmaları için Florya'da bir otel kiraladığı, 100 bin imza toplayarak bağımsız adaylığını ilan edeceği Ankara kulislerinde konuşuluyor.

İmamoğlu'na bu yolda en büyük desteği İYİ Parti'nin vereceği söyleniyor.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bugünkü sözleri ile tüm okları üzerine topladı.

MANSUR YAVAŞ'TAN MASAYA GÖZ KIRPTI

Kılıçdaroğlu - Akşener - İmamoğlu ekseninde süren adaylık savaşında 'ben de varım' diyen Yavaş, 6'lı masayı işaret edip adaylığı görev olarak kabul edeceğini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU DAVUTOĞLU'NUN AYAĞINA GİTTİ

İYİ Parti'nin ayak direyen tutumu, Akşener'den rüzgarı alan İmamoğlu'nun başına buyruk hamleleri ve Mansur Yavaş'ın adaylığa göz kırpan sözleri sonrası eli zora giren Kılıçdaroğlu'ndan ise manidar bir adım geldi.

CHP lideri, masanın küçük ortağı Ahmet Davutoğlu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun talebiyle Davutoğlu'nun Ankara'daki evinde yapılan 3 saatlik görüşmede masada adaylık konusunun olduğu öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yönünde destek için Ahmet Davutoğlu'nun ayağına gitmesi çokça konuşulacak bir detay olarak karşımıza çıkarken İYİ Parti'nin masadaki küçük partilere yönelik tutumu da ortada.

Bilindiği üzere Akşener, Davutoğlu ve Babacan'ı hedef alarak 'oyları kadar konuşsunlar' mesajı vermişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • Orhan Kaptan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her sey aciksa niye haftalar aylardir kaoali kapilarin arkasinda pazarlik yapiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amaçları ülke yönetmek deyil karıştırmaktır.
    Cevapla
  • AHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    0.001 oy oranı olan bir adamın peşinde koşuyon yazık sana
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu 6 + 1 amaçları sadece şahsi menfaat olanların başımıza gelmesini nasip etme. Güzel ülkemiz 30 sene önceki haline gelmesin YARABBİ.. AMİNN
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan ülkeye fayda gelmez zarar gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı