Siyaset kulisleri hareketlendi! 'Evine dön bitsin bu çile'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı dağıtmasının ardından gözler MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Bahçeli, Akşener'e 2020 yılında yaptığı 'Evine dön' çağrısını yineleyecek mi?

GİRİŞ 04.03.2023 12:27 GÜNCELLEME 04.03.2023 12:40
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

   Haber7-Özel

Muhalefet bloğunun Şubat 2022'de oluşturduğu altılı masa dün itibariyle resmen dağıldı. Bugüne kadar toplantılarda cumhurbaşkanı adayını hiç konuşmayan altı liderin ilk kez aday konuştuğu toplantıdan kriz çıktı. Dün kameraların karşısına geçen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İYİ Parti'nin bir tercihe zorlandığını ve bir kıskaca alındığını belirterek altılı masadan ayrıldıklarını duyurdu. 

Akşener'in çok sert sözler ve altılı masa liderlerine suçlayıcı ifadeler kullanarak masadan kalkması siyaset camiasını hareketlendirdi. CHP, altılı masaya İYİ Parti'nin yerine yeni partiler bulacağını ima ederek 'Merak etmeyin, taşlar yerine oturacak' derken, İYİ Parti'nin ise bundan sonraki stratejisinin ne olacağı merak ediliyor. 

BAHÇELİ 'EVİNE DÖN' DEMİŞTİ

Öte yandan Akşener'in masadan ayrılmasının ardından gözler MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Hatırlanacağı üzere MHP Lideri Bahçeli 2020 yılında Meral Akşener'e sürpriz bir çağrıda bulunarak 'Evine dön' demişti. Bahçeli, “Sayın Akşener’in böyle ittifak olmayacağını görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Akşener ise bu çağrıya sosyal medya hesabından İYİ Parti genel merkezinden evine gittiği bir fotoğrafı paylaşarak "Genel Merkez'deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum." şeklinde cevap vermişti.

ÇAĞRISINI YİNELECEK Mİ?

Altılı masada dün yaşananlar sonrası gözler yine MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Altılı masanın dağılmasının ardından MHP Lideri'nin Akşener'e tekrar 'Evine dön' çağrısında bulunabileceği belirtiliyor. Bahçeli tarafından böyle bir çağrının gerçekleşmesi halinde ise altılı masadan çok sert açıklamalar yaparak ayrılan ve şu an için seçime tek başına girmek zorunda kalan Meral Akşener'in ne cevap vereceği merak konusu oldu. 

İLK DAVET DESTİCİ'DEN GELDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, dün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Cumhur İttifakı'na davet etti. Destici, "Onun bu açıklaması şunu gösterir ki, artık İYİ Parti, altılı masada değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı'nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim" dedi. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 162
  • adnan yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral akseneri alin sizin olsun cumhur itifaki
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    akseneri MHP,ye geri alırlarsa andolsun MHP,ye daha oyda vermem
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet BABA SEN AKILLI ADAMSIN,fıtnecıye yer yok.
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir AKP li olarak inşallah gelir diyorum sebebi ise lazim şuanda artık 5 yıllık bir plan yapan devlet değiliz 40 yıllık planlar var bu seçim gelmiş geçmiş hatta gelecek için bile en önemli seçim Müslüman akıllı olacak zeki olacak bu seçimden sonra kimseye ihtiyaç olmayacak zaten insaAllah öncelikle Tayyib babanın bu dönüm ülkenin başında olması lazim ondan sonra zaten artık üst akıl olacaktir
    Cevapla
  • Analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek evine dön,sakın ha sakın,dönsünde fitne ve fesat kazanını yine mi kaynatsın MHP asla böyle bir şeyi kabul edemez,etmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar