6'lı masanın yeni formülüne hukuk engeli: Anayasanın açık ihlali

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CHP'li iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülünün Anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

GİRİŞ 06.03.2023 17:09 GÜNCELLEME 06.03.2023 17:10
Bu Habere 326 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CHP'li iki belediye başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülüyle ilgili,  "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur" açıklamasını yaptı.



MEHMET UÇUM: HALK HESABINI SORAR

Mehmet Uçum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez (m.127/5). Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" ifadelerinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 326
  • Mehmetx 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani tek adam rejimi vardı ülke de, hani diktatör vardı? Hem hem hukuku ezip çiğnemeye gelmek istiyorsunuz, hem intikamlarınız için nasıl çırpındığınızı gösteriyorsunuz, her şeyi de mübah kılıyorsunuz. Beş adam rejimi daha mı iyi? Beş+bir adam rejimi :)) Bu ülke sizin gibi sahtekarlar topluluğunu hiç görmedi , hiç duymadı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet bu seçimde "ya kaos ya istikrar" diyecek.
    Cevapla
  • Nurettin Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    99.Allah'ın tuzağından (kurtulacaklarına) emin mi oldular? Ziyana uğrayan topluluktan başkası, Allah'ın tuzağından emin olmaz. ARAF 99 50.Onlar böyle bir tuzak kurdular, biz de kendileri farkında olmadan onların planlarını altüst ettik. NEML.50 38.Şüphesiz Allah inananları savunur. Çünkü Allah hâin ve nankörlerin hiçbirini sevmez. HAC.38
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu ülkede bu iki başkandan başka kimse yok mu...yazık sizin gibi masaya...seçimden sonra görüşürüz...tıpış tıpış evinize giderken...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine kazanamayacaklar , halkın gözü açıldı , herkes herşeyi görüyor . 6 lı masa 6 kafalı canavar gibi ancak ülkemizi hezeyan a uğratırlar , ülkemizi parsel parsel bölecekler, bütün düşmanlarımızla kol kolalar ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestoların gölgesinde İmamoğlu'ndan 45 gazeteci ile Roma gezisi!
6-8 Ekim olayları davasında tahliye kararlarına itiraz