CHP'den 18 Mart çarkı sinyali! Tepkiler sonrası 'yoğunluk' bahanesi geldi!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin davetine 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anma gününde karşılık vereceğini duyurmasıyla birlikte eleştiri yağmuruna tutulmasının ardından CHP'den '18 Mart çarkı' sinyali geldi.

CHP'den 18 Mart çarkı sinyali! Tepkiler sonrası 'yoğunluk' bahanesi geldi!
CHP'den 18 Mart çarkı sinyali! Tepkiler sonrası 'yoğunluk' bahanesi geldi!
GİRİŞ 16.03.2023 21:14 GÜNCELLEME 17.03.2023 00:02
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Bir yılı aşkın süren görüşmelerin ardından altılı masanın (Millet İttifakı) cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'den gelen davet sonrası görüşmeyi 18 Mart'ta yapmayı planladı.

BELİRLENEN TOPLANTI TARİHİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu'nun, HDP görüşmesini Çanakkale Zaferi ve Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in PKK'dan kurtarılış günü olan 18 Mart'ta yapmayı planlaması büyük tepki çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 18 MART'TA AFRİN'İN PKK'DAN KURTARILDIĞINI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı törenlerinde yaptığı konuşmada, "Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Afrin şehir merkezi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin desteğindeki Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından bu sabah 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alınmıştır." diyerek, Afrin'in PKK'dan kurtarıldığını duyurmuştu.

CHP'DEN 'YOĞUNLUK' BAHANESİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı açıklamalarda HDP ile görüşmenin 18 Mart'tan 17 Mart'a çekilmesinin gündemde olduğu ile ilgili soruya yanıt verdi. Özel, görüşmenin yarına (17 Mart) çekilmesinin gündemde olduğunu doğrularken buna gerekçe olarak ise CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yoğun programını gösterdi.

HDP'NİN 11 MADDELİK İSTEKLERİ GÖRÜŞÜLECEK

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP ile 18 Mart'ta yapmayı planladığı görüşmede HDP'nin 11 maddelik istekleri ele alınacak.

18 MART'TA YAPILMASI PLANLANAN GÖRÜŞME İLERİ TARİHE ERTELENDİ

HDP'den yapılan açıklamaya göre Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşme ileri bir tarihe ertelendi.

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada 18 Mart Cumartesi günü HDP Genel Merkezi’nde gerçekleşmesi planlanan görüşmeye ilişkin, “Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimize ziyareti program yoğunluğundan dolayı ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ermeni asala cılar 18mart ta daha önceleri balo düzenleyip içki içmiyorlarmıydı chp ve millet ittifakı için anma günleri bir başka bahane ama böyle günlerde içkili balo yemek şahane cumhuriyetin ilanı yapılan bir anma etkinliği değilmi bunların yaptığı bu etkinliği ne hırıstiyan nede atsist yapar
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu açıkça görüp pkk ile işbirliği yapan birisi Türkiye Cumhuriyeti ve halkını temsil edebilir mi? Hangi vatansever ülkücü bu şahsı cumhurbaşkanı olarak görmek ister?
    Cevapla
  • Nadim hatipoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    NE farkı var BİRBİRLERİNDEN . millet bunu UNUTMAZ.
    Cevapla
  • muş ovası 1 yıl önce Şikayet Et
    halkın nabzını ölçün. şehitler gününde değil başka birgün şehit kanı ellerinde olanlara türkiyeyi satın!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatana sızmış satılmış hain bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UCM'den İsmail Heniyye ve Kassam Tugayları kararı! Hamas'tan flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçakların peşini bırakmayacağız!