Görüşme ertelendi! HDP 6'lı masaya restini çekti! Büyük gözdağı

Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP görüşmesinin arefesinde HDP kanadından 6'lı masaya rest çekildi. HDP'li vekil Ali Kenanoğlu, HDP kadar oyu olmayan partileri öne sürerek HDP'nin de Bakanlık dahil birçok isteğinin olacağını söyledi.

GİRİŞ 17.03.2023 17:08 GÜNCELLEME 17.03.2023 17:08
Bu Habere 270 Yorum Yapılmış

Adaylığını duyurmasının ardından HDP'den peş peşe tebrik mesajları alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 18 Mart Cumartesi günü HDP'yi ziyaret edeceği duyurulmuştu.

HDP ZİYARETİN TARİHİNİ ERTELEDİ

Ziyaretin zamanlamasına tepki geldi. Çünkü 18 Mart, Çanakkale zaferinin yıldönümü, Şehitler Günü ve Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in terör örgütü PKK/YPG'den temizlendiği gün. Tepkilerin ardından CHP, ziyaret gününü değiştirmeyi gündemine aldı. HDP ise ziyaretin ertelendiğini açıkladı.

"OYLARINI TOPLASAN HDP KADAR YAPMIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan HDP'li Ali Kenanoğlu, Altılı Masa'dan beklentilerini açıkladı. Millet İttifakı'na tepki gösteren Kenanoğlu, "HDP isteklerini, taleplerini ortaya koyabilmeli" dedi.

Kenanoğlu şöyle konuştu:

"Her biri cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık alıyor. HDP gidecek ortak aday seçilmesi için oy kullanacak ama hiçbir şey konuşamayacak, hiçbir şart ortaya koyamayacak. Siz bakanlık yüzünden, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı üzerinden birbirinize girdiniz masayı dağıtıyordunuz. Bırakın da HDP bir ortak adayı destekleyecekse isteklerini, taleplerini ortaya koysun. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nı en çok hakeden partiyiz."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 270
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Soyle bir hikaye vardir. Gol kenarinda sular yukselir akrep bogulmamak icin kurbaya senle dost olabilirim beni kiyiya kadar sirtinda tasirsan demis. Kurbagda bu sozu duyunca kabuletmis atla bin seni kiyiya tasiyayim dostlugumuz baki kalsin tam kiyia cikartip sirtindan inerken akrep kurbayi ignesiyle boybundan sokup zehirmeye baslamis kurbaga bu hainligi neden yaptin diyince ne yapayim akrepligim aklima geldi demis hdp de chpde akrepten ne farki varki
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP seçmeni, doğuda artık PKK yok.korkmayin HDP den.Vermeyin oyunuzu artık.Görün gerçekleri.Bitinizi bile vermeyin.
    Cevapla
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bırak karar almayı bir araya gelip kavgasız konuşamaz bile bunlar tuvaleti isletemez
    Cevapla
  • Md1983 1 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm süreci yapalım gelin kardeş kardeş yaşayalım dediğinde sayın cumhurbaşkanına vatan haini diyen CHP liler şimdi hepsi HDP li oldu başta genel başkanları gibi İzmir'de yaşıyorum çok duydum bunu
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masa lay lay lom masası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı