Ve kritik süreç başladı, kararlar açıklanacak!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi takviminin başlamasıyla ittifakla seçime katılma kararı alan siyasi partilerin genel başkanlarının imzalarını içeren ittifak protokolünün YSK'ya teslim edilmesi sürecine geçildi.

GİRİŞ 19.03.2023 06:36 GÜNCELLEME 19.03.2023 09:28
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

YSK'nin, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin takvimi işlemeye başladı.

Takvimin ilk günüyle seçim ittifakı sürecine de geçilmiş oldu. İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin genel başkanlarının imzalarını içeren ittifak protokolü 24 Mart'a kadar YSK'ye teslim edilecek.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

YSK'nin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine yönelik takvimine göre, cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce ve seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin Kurula yapacakları adaylık başvuruları bugün başlıyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, YSK'ye yapacakları adaylık başvurusu 20 Mart saat 17.00'de sona erecek. Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi ise 23 Mart saat 17.00'de dolacak.

Seçmenler tarafından aday gösterilecekler için gerekli 100 bin imza 22 Mart-27 Mart arasında toplanacak.

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Deatek 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin yorumu kendisine. Şart sunmak ile en mükemmel ini yapmış. Yok ne dese idi. Tm mi. Bakın işinizi. 16 yıldır Reis i destekliyirum.yine onu destekleyecegim .. Bilmeli ki yapması gerekenleri yapmalı. Fatih Erbakan da adam gibi adam. Biraz daha pişecek. Ve onun şartları da her müslümanın desteklemesi gereken şartlar. Haa su var yok bn muslumaninm ama benim çocuğum lgbt olsun dersen sen de iman namı a birşey kalır mı bir bak bakalım.... Dr. Fatih Erbakan..... Reisten sonraki tercihimiz....
    Cevapla
  • Uzeyr 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih erbakan ın dünya ahiret için yapacağı en güzel iş; Saadet partisi erbakan ın adını, görüşlerini ve dahi hiçbirşeyini hak etmiyor diyerek saadeti bitirmek, partisini fes edip, erbakan ın devamı Recep Tayyip Erdoğan dır diyerek tayip Erdoğanın yanına geçmek en doğru karar olur kanımca acizane.
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    30 maddelik şart. Kabul edilmez ise asla ittifaka girme Sayın Erbakan. Dik dur eğilme Reis gibi. Küreselcilerin emrine girme. Türkiye yi manevi cepheden yok etme planına girme sakın. Yeniden Refah seninleyiz .
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis'ten sonra benim cumhurbaşkanı adayım Erbakan.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Senden izin alacaklar değil mi? Sen hiç kendine aynada baktın mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti