Seçmen listeleri Türkiye genelinde askıda

YSK'nın kararları doğrultusunda 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak seçmen listeleri, bugün saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı.

GİRİŞ 20.03.2023 08:10 GÜNCELLEME 20.03.2023 09:17
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, güncellenmek üzere bugün saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı ve itiraz süreci başladı.

LİSTELER 2 NİSAN'DA İNECEK

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

DEPREMZEDELER ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ 2 GÜN ÖNCE YAPTI

Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yaptı.

Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Ayrıca yurt dışı seçmen kütüğünün, Türkiye saati ile 08.00'de "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilmesiyle de itiraz sürecine geçildi. YSK'nin internet sitesinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da başlanacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Zekiye Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçim iman ile imansızlık meselesidir Çanakkale geçilmez bu seçimde devletimiz kazanacak inşeallah
    Cevapla
  • Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçim hak ve batılın seçimi olacak. İnşaAllah hak yine batıla galip gelecek.
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçim haç ile hilal arasında olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu