Altılı Masa'yı karıştıracak Mansur Yavaş iddiası! Kılıçdaroğlu bunu yaparsa...

Ankara kulislerinden gelen iddialara göre, Mansur Yavaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na rest çekerek Altılı Masa'daki genel başkanların Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaması için görüşme talep ettiği öne sürüldü.

GİRİŞ 20.03.2023 21:30 GÜNCELLEME 21.03.2023 12:40
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Altılı Masa'nın (Millet İttifakı) bir yılı aşkın süre sonucunda cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu belirlemesinin ardından sorunlar bitmek bilmiyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ısrarları sonucunda Millet İttifakı adayının seçimi kazandığı takdirde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması planlanan CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş ile ilgili gazeteci Erdoğan Aktaş'tan çarpıcı bir iddia kaleme alındı.

Altılı Masa'yı karıştıracak Mansur Yavaş iddiası! Kılıçdaroğlu bunu yaparsa...

CHP'Lİ YAVAŞ, KILIÇDAROĞLU'NA REST ÇEKTİ

Gazeteci Aktaş yazısında; Mansur Yavaş'ın, altı partinin genel başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaması için Kılıçdaroğlu'na rest çekerek görüşme talep ettiğini kaleme aldı.

Öte yandan Yavaş'ın, altı parti liderinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması durumunda seçim sürecinde yürütülecek propagandalara katılmayacağını Kılıçdaroğlu'na ileteceğini öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

'GENEL BAŞKANLAR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAKSA SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILMAYACAĞIM'

Aktaş'ın çarpıcı iddialarının yer aldığı yazısında:

"Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istedi. Bu yazıyı 19 Mart Pazar günü öğleden sonra yazıyorum. Randevu ya bugün ya da 20 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek. Siz bu satırları okurken bu randevu gerçekleşmiş olabilir. Mansur Yavaş bu buluşmada Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım.' diyecek." dedi.

Altılı Masa (Millet İttifakı)

'İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER VE İMAMOĞLU'DA BİLİYOR'

Mansur Yavaş'ın bu çıkışı, propaganda dönemi başlarken Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok zor durumda bırakacak gibi görünüyor. diye yazan Erdoğan Aktaş, "Ankara kulislerini çok iyi bilen ve tüm partilerin kulislerine hâkim olan önemli bir siyasetçinin bana aktardığına göre, Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'na bu çıkışını Meral Akşener de Ekrem İmamoğlu da biliyor." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

MANSUR YAVAŞ: 5 PARTİ GENEL BAŞKANI YARDIMCI DEĞİL MİLLETVEKİLİ OLSUN

CHP'li Belediye Başkanı Yavaş, daha önce katıldığı bir canlı yayında, Akşener'in masadan ayrılma süreciyle alakalı yaptığı konuşma sırasında, 5 parti liderinin Cumhurbaşkanı yardımcılığı yerine milletvekili olmasının mantıklı olduğunu söylemişti.

Yavaş konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

"Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi gruplarının başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın."

Mansur Yavaş

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Proje uygulamaya konuldu. Talimat dışarıdan tehditlere ne kadar dik durabilicek payanda partiler acaba. Onlar koltuk için herşey lerini satarlar
    Cevapla
  • Bersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş yavaş geldi konuşmaya başladı bu zat-ı âlileri sinsi biri,ihtimalle milliyetçi gözüken aslında olmayan projelerden birisi, uyuyan hücrelerden biriydi uyan dediler. Oy verecekler dikkatli olması gerek yoksa memleketi sattı diyorlar hani 20 yıldır, bunlar üç aya varmaz satarlar, pkk iki bakanlık ve DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI istiyor neden??
    Cevapla
  • ashilxx 1 yıl önce Şikayet Et
    yarın ülkeyi Amerika'ya teslim edecekler ve sonra hepsi birbirini suçlayacak. sunta bunlara oy verenlerde bizim Parti'nin baskani kabul etmedi diye savunacaklar..kazandıkları vakit sokaklarda teröristler kimlik kontrolü yaparsa sasrimayin.
    Cevapla
  • DiyarBekirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zillet ve İhanet şebekesi sahipleri ve hamileri Bidon entrikaları ile ülkemizi 15 Mayıs'ta işgale muvaffak olursa, bu tarihten sonra her biri diğerini ikleyecek gözüküyor. O zaman da biz bu FETÖ+PKK+6 paçavranın kirli entrikalarını (belki kasetlerini) izleyeceğiz.
    Cevapla
  • münevver 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu ne var bunda altı masa iki de siz yapsı sekiz birde HDP yaptı dokuz onuncu yoka birde beni ekleyin on olsun güzel olsun hayırlı olsun Türkiye için millet için herkez bir parça ne kapa bilirim bu masadan bunun peşinde bu millet sizi görmüyorsa neye bakarlar bilmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu