AK Parti'den Mehmet Şimşek açıklaması!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

GİRİŞ 20.03.2023 23:47 GÜNCELLEME 20.03.2023 23:47
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. 

Görüşme AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Şimşek, görüşmenin ardından açıklama yapmadan parti genel merkezinden ayrıldı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN PAYLAŞIM

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı paylaşımda, ''Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım.  Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'' ifadelerini kullandı.

"BURAYA GELMESİ GAYET NORMAL"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan-Şimşek görüşmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şimşek'in aktif siyasette yer almayı düşünmediğini aktaran Çelik, şunları söyledi: "Mehmet beyin AK Parti Genel Merkezi'ne gelmesi olağanüstü bir gündem değil. Kendisi çok değerli bir arkadaşımız. Geçmişte beraber hükümetlerde görev yaptık. Halen de çok sık görüştüğümüz bir kardeşimiz. Birikimi olan, vizyonu olan bir arkadaşımız. Dolayısıyla buraya gelmesi gayet normal. Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. Ayrıca sivil toplum örgütlerinde sorumlulukları var. İş dünyasıyla ilgili olarak da yürüttüğü işler var.

O sebeple Mehmet Şimşek bey aktif siyaseti düşünmüyor. Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti ama sayın Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımıza ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak beyan ettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini bir kez daha ifade etti. Olağanüstü bir durum yok, zaten buraya gelip giden bir arkadaşımız. Kendisi aktif siyaseti düşünmüyor ama arzu edilen her konuda destek vermeye hazır olduğunu beyan etti. Kendisi eğer aktif siyaseti arzu etseydi tabii ki partimizin bütün mekanizmaları kendisine açıktır."

"İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR"

AK Parti Sözcüsü, ittifak görüşmeleri için ise, "Sayın Cumhurbaşkanımıza destek beyan eden tüm siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor. Olağanüstü bir şey yok, her şey kontrol altında. Bir görüşme trafiği olursa size açıkça bilgi vereceğiz. Yürüyen, başlamayan süreçler var" yorumunda bulundu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 43
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Şimşek bu vatana hizmet etmiş değerli bir isimdir.Saygı duymak lazım kararına.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Halka hizmet hakka hizmet,gerisi boş işler
    Cevapla
  • ozan 1 yıl önce Şikayet Et
    işler güçler bahane , aktif siyaseti bıraktım bahane. Bıraktığı şeyin adı davadır dava. Hangi iş güç hangi çıkar bunun önüne geçmiş acaba. Ah reis ah . Tek başına koca davayı taşıyorsun. Allah var gam yok.
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni çok istiyoruz zaman hizmet zamanı Vatan millet zamanı Sayın Mehmet Simsek
    Cevapla
  • BATMANLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli hemşerimiz Mehmet bey ülkemizin senin gibi ekonomistlere ihtiyacı var kabul et ve vatana sahib çık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!