YSK, 3 cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu reddetti, 9 başvuruda eksik evrak tespit etti

YSK, seçmenler tarafından adayı gösterilmek isteyen Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın başvurularını "müracaatların bizzat Kurula yapılmadığı" gerekçesiyle reddetti, 9 başvuruda da eksik evrak olduğunu belirledi.

GİRİŞ 21.03.2023 10:50 GÜNCELLEME 21.03.2023 11:53
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Kurul, internet sitesinden, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenlerden başvuruları reddedilenler ve eksik evrakı bulunan başvurucularla ilgili kararları yayımladı.

Bu kararlara göre, Murat Hakan Uzan ile Cem Cengiz Uzan'ın başvurularını, bizzat YSK'ye yapmadığı belirlendi. Murat Hakan Uzan ile Cem Cengiz Uzan'ın başvuruları, müracaatların bizzat değil vekil aracılığıyla yapılması gerekçesiyle reddedildi.

Ayrıca posta yolu ile müracaat eden Hürrem Ayaz'ın başvurusunun da aynı gerekçeyle reddine karar verildi.

EKSİK EVRAK VEREN ADAYLAR

İrfan Uzun'un mal bildirim formunun eksik olduğu, Davut Turan'ın, fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin bulunmadığı belirlendi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan'ın yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneği, 6 vesikalık fotoğrafı, fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olduğu tespit edildi.

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal'ın da fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin ve mal bildirim formunun bulunmadığı belirlendi.

Duran Güveninir'in mal bildirim formu, başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuz, 6 vesikalık fotoğrafı ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halini, Erkan Trükten'in mal bildirim formu ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halini, Handan Yalçıntaş'ın mal bildirim formunu, başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuzu, 6 vesikalık fotoğrafı ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halini teslim etmediği saptandı.

Levent Akyollu'nun ise başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuzu teslim etmediği ve mal bildirim formunu usulüne uygun doldurmadığı, Selami Karagöz'ün yüksek öğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneğinin, mal bildirim formunun, başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuzun, 2 vesikalık fotoğrafı ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olduğu belirlendi.

Evraklarında eksiklik olan adayların bugün saat 17.00'ye kadar bu eksiklikleri tamamlamamaları halinde başvuruları reddedilecek.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 85
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Selamun Aleyküm. YRP lideri Fatih Erbakan daha Cumhur BŞK adaylık başvurusu nasıl yapılacağını bilmez iken, devleti yönetmeye kalkịnılmaz. Rahmetli babasının cenazesinde maddi mirasị derdine düşdükleri zaman, gafletden partiyi kaptırdılar. Bịrak , sen gel sn R.T.Erdoğan' a çırak ol ve bu yolun yordamını öğren ve millete hizmetci ol.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Mücahit Kılıçdaroğlu. Sözde milli görüşçülere gelsin.
    Cevapla
  • recep 1 yıl önce Şikayet Et
    kirli bir oyun dönüyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah olmaz
    Cevapla
  • Pelitözülü 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih erbakan,adaylık başvurunu bile tamamlayamamışsın,babanın gölgesi sana uğramaz.ahmet özal senin için ne kadar güzel örnek.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kastamonulu ...Babası Ecevit'e istediklerini kabul ettirip masaya oturdu..peki Saadet CHP'nin isteklerini kabul etti mesele bu kadar basittir
    Cevapla
  • Kastamnonulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Babası neydi ki gölgesi ne olsun? Ecevit'le hükümet kurmuş adamdan bahsediyorsun. Armut dibine düşmüş, kabul edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti