İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu gerilimi: Yavuz Ağıralioğlu toplantıya katılmadı

İYİ Parti'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için grup kararı alınan toplantıya, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun katılmadığı öğrenildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise, imzayı atıp erkenden toplantıdan ayrıldı.

İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu gerilimi: Yavuz Ağıralioğlu toplantıya katılmadı
İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu gerilimi: Yavuz Ağıralioğlu toplantıya katılmadı
GİRİŞ 21.03.2023 18:10 GÜNCELLEME 21.03.2023 18:11
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için çok az bir süre kaldı. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterirken, Millet İttifakı da aday olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçti.

Ancak bu seçim muhalefette gerilime neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kararını açıkladı ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı önerdi.

Masadan kalkan Akşener, daha sonra önerilen iki ismin Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilme fikriyle yeniden ittifaka döndü. Daha sonra ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru süresi dün sona erdi. Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi ise 23 Mart saat 17.00'de dolacak.

İKİ İSİM TOPLANTIYA KATILMADI İDDİASI

Partiler aday gösterecekleri isimler için grup kararı alıyor. İYİ Parti TBMM Grubu da bugün Kılıçdaroğlu'nu aday göstermek için karar aldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık yarım saat sürdü. 

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması konusunda grup kararı almıştır. Bu sürecin gereğini yapmaktadır. Bu kararı YSK'ye bildireceğiz" dedi.

Mersin Milletvekili Behiç Çelik yurt dışında, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda olduğu için toplantıya katılmadı.

Kulislerde, Ankara Milletvekili Koray Aydın ile İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu gibi ağır topların da toplantıya katılmadığı ifade edildi.

İddialar sonrası Ağıralioğlu ve Aydın'la görüşen gazeteci İsmail Saymaz, toplantıya yalnızca Yavuz Ağıralioğlu'nun katılmadığını bildirdi:

"İYİ Parti TBMM Grubu, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı için karar aldı. Toplantıya yalnızca Yavuz Ağıralioğlu katılmadı. Ağıralioğlu ile konuştum. Toplantıya gitmediğini doğruladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile de konuştum. Aydın, sabah grup toplantısına katıldığını, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza verip erkenden ayrıldığını söyledi."

Ağıralioğlu ve Aydın, daha önce yaptığı açıklamalarda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadıklarını ifade etmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 175
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gidip pkk la ittifak kurup sonrada utanmadan biz milliyetciyiz diye disarda dolanirsiniz, sizde o yüz var maglesef.
    Cevapla
  • Genç Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    bozkurtlar kuzu oldu CHP de
    Cevapla
  • Genç Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne nazlaniyorsunuz tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz iste
    Cevapla
  • usta 1 yıl önce Şikayet Et
    HEPSİ cilve........
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar acikca, erdogan gitsin de isterse pkk gelsin diyorlar ve bunu diyenler mhp den ayrilmiş guya ulkuculer. Yakinda aklimi kaybedecegim Allahim. Bu ne yaaa. Ulke bu zihniyete mi kalacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."