HDP'nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı, aday çıkarmayacak

HDP, TİP ve EMEP'in de yer aldığı 6 siyasi partiden oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı aldı.

GİRİŞ 22.03.2023 11:50 GÜNCELLEME 23.03.2023 15:37
Bu Habere 581 Yorum Yapılmış

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın bileşenleri Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kararını verdi.

ADAY ÇIKARILMAYACAK

HDP, TİP ve EMEP'in de yer aldığı 6 siyasi partiden oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı tüm kamuoyuna deklare ediyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı ziyaret etmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 581
  • misafir 32 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah fırsat vermesin...
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurtuluş reçetesi bu ittifaka oy verenleri tespit et sonra biryere topla tek bir ile orada bolca özgür ve refah yaşasınlar 1 ay sonra birbirlerini yerler ülke temizlenir .
    Cevapla
  • Mehmet acet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar siyonist,emperyalist ,dinsiz Bunlara oy veren imanı tehlikededir
    Cevapla
  • Memoral 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan ve islam düşmanları birleşti kendilerine en yakın olan chp ye destek veriyorlar bunlara oy verenin aklını. Aklı olan 6 lı masaya oy vermez
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük diye diye gebereceksiniz mahkumsa nız seçimlerde mecliste ne işiniz var fazla özgürlük yaramıyor sapırtıp çukur kazıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez