Ağrı Belediye Başkanı Sayan, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı

Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Savcı Sayan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

GİRİŞ 22.03.2023 20:11 GÜNCELLEME 23.03.2023 09:52
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 14 Mayıs 2023'te yapılacak olan seçimlerde AK Parti listelerinden Milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Sayan, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere, Ağrı için bugüne kadar ekip olarak güzel hizmetlerde bulunduklarını söyledi.

'YENİ GELECEK BAŞKAN BENİ SEVSİN VEYA SEVMESİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM'

Belediye başkanlığı görevinden istifasını daha önce verdiğini belirten Sayan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım görüşmeler sonrası aday adayı olmak için belediye başkanlığından istifa ettim. Biliyorsunuz memurlar bir ay önceden yani çalışmadan maaş alıyor. Ben ayın 16'sında istifa ettiğimden bana 42 veya 45 bin lira gibi bir maaş yatırdılar. Onu hak etmediğimi düşünerek iade ettim. Yeni gelecek belediye başkanı beni sevsin veya sevmesin, ben onun önünü açmak için elimden gelen ne varsa yapacağım. Bana muhalif olsun veya olmasın." dedi.

'AĞRI'NIN ÜSTÜNDEN KİMSE HESAP YAPMASIN'

Sayan, Ağrı'yı daha iyi yerlere getirmek için var gücüyle çalışacağını ifade ederek, "Birlikte Ağrı'yı en güzel yere getirmek için çalışacağız. Kardeşlik duyguları içinde bunu yapacağız. Bunun başka yolu yok. Ağrı'nın üstünden kimse hesap yapmasın. Ağrı’nın üstünden hesap yapma hakkı Ağrılılara aittir. Ağrılılar bana oy vermeseydi seçilebilir miydim? Babamın oylarıyla seçilecek olsaydım, gidip bağımsız aday olurdum." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Sayan, milletvekili aday adaylığı başvuru dilekçesini AK Parti İl Başkanı Orhan Güngör'e teslim etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hakkında hayırlı olsun inşallah başkan .milletimiz içinde inşallah
    Cevapla
  • Raiden 1 yıl önce Şikayet Et
    Orhan Güngör pek memnun olmamış gibi
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayan gibi cesur dirayetli adamlara Akpartinin ihtiyacı var. İki lafı biraraya getiremeyen pekmiller çok fazla.
    Cevapla
  • kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    hayırlara vesile olsun inşallah
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı etsin inşallah değerli bir vatan evladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı