HDP aday çıkarmayacağını açıkladı! Başkan Erdoğan'dan ilk yorum!

Başkan Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, aday çıkarmayacağını açıklayan HDP ile ilgili soruya cevap verdi.

GİRİŞ 23.03.2023 00:31 GÜNCELLEME 23.03.2023 00:31
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında Seda Öğretir, Ahmed Arpat, Nazlı Çelik ve Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklayan HDP ile ilgili konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

'HDP EŞİTTİR PKK'DIR'

HDP zaten en başından beri bu masanın yedinci ortağıydı. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. CHP ile HDP'nin azami müşterekleri olduğunu biliyoruz ama bunu milletimize anlatmamız gerekiyordu. HDP eşittir PKK'dır. HDP eşittir YPG/PYD'dir Bunu her zaman söyledik. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor? Bunu milletim düşünsün. Yedili masadaki diğer partilerin vatandaşım benim bir daha düşünsün.



KÜRT KARDEŞLERİM BUNLARIN HESABINI SORMAYACAK MI?

Benim vatandaşım millidir, yerlidir. Benim vatandaşım dışarıdan yönetilen emperyal kafaların mahkumu değildir. Emperyal kafaların tamamen dışında milli ve yerli olan bir yönetime benim vatandaşım layıktır. Özellikle de Diyarbakır'da Yasin Börü'leri öldüren... Kim öldürdü? İşter şuanda içeride olan kişiler. Onlar istikamet verdi, 51 evladımız Diyarbakır'da öldürüldü. Kürt kardeşlerim bunların hesabını onlara sormayacak mı?

Eğer benim vatandaşlarımı, Kürt de olsa Zaza da olsa ne olursa olsun, bunların ölümüne neden olmuş olanları dışarı çıkarmak için gayret sarf edenlere yol açıyorsak bunun hesabını ne bu dünyada ne ebedi alemde veremeyiz.

BAYBAY KEMAL'İ UMUT VEREN BİR ADAY OLARAK GÖRÜYORLAR

HDP eş başkanlarından biri bay Kemal'in ziyaretinden sonra "Gelecek dönem yapılacakları istişare ettik" dedi. HDP'lilerin planları arasında neler var? PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların durması var. Öcalan için Demirtaş için oy vermek var. Kandil'dekilerin talimatlarını uygulamak var. HDP'nin bunlardan başka gündemi yok. Altılı masanın görüştüğü HDP işte budur. Kandil'deki terörist elebaşıları de zaten altılı masanın kendileri için umut oluşturduğunu söylüyorlar. Bay bay Kemal'i kendilerine umut veren bir aday olarak görüyorlar.

MERAL HANIM ' HEDP DE HDP'NİN TALEPLERİ DE MASAYA GELEMEZ' DEMİŞTİ

Meral hanım "HDP de HDP'nin talepleri de masaya gelemez" demişti. Ama şimdi HDP aday çıkarmayarak bütün varlığıyla bu kumar masasına oturmuş durumda. HDP verecekleri dstek karşılığında elbette taleplerinin karşılanmasını isteyeceklerini açıkça belirtiyor. Bu taleplerin ne olduğunu da elbette Kandil belirliyor. Milletim bunların oynadığı oyunu görüyor. 14 Mayıs'ta inşallah gereken dersi benim aziz milletim verecek.

İÇLERİNDEN BAZILARININ GERÇEKLERİ GÖRMESİ ÖNEMLİ

Bu masanın ilkesizlik üzerine kurulu olduğunu biz zaten hep söyledik. Meral hanım bu masayı biliyorsunuz kumar masası olarak anlattı. Hile, hurda, hainlik bu masada her şey var. Herkes birbirine çalım atıyor. Kimin hesabı diğerine uyacak, uymayacak, bunu önümüzdeki günler daha iyi gösterecek. İçlerinden bazılarının gerçerkleri görmesi, hakikati dile getirmesi tabii ki önemli.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 159
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    elin gavuru sana sahip sahip çıkıyo anladık . gavurlugunu yapıyor .lan bizim türk görünüp gavurluk yapanlar sizi anlamıyoz
    Cevapla
  • vatan savunması 1 yıl önce Şikayet Et
    reeisss .sim anlayan anladı anlamayanda anlamadı vatan mukaddestir.ilalabet korumaya alındı sayenizde bunu başardık bundan sonrasınıda başaracağız inşallah .
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet karşıda pkk var Apo var Demirtaş var memleket böyle giderse pkk nin bakanları ve Allah korusun cumhur baskani olabilir .Dikkat milletin lütfen dikkat edin batlı doğulu düşmanların beklediği günler gelmesin .Rabbim onların tuzaklarını boşa çıkarsın kendilerinin tuzakları eylesin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Muppet show vardı eskiden yeni bölümleri masada, masadan aslan gibi kalkışı vardı süt dökmüş kedi gibi dönüşü siyasetinde muhalefetinde bir duruşu vardı şimdi yalan rüzgarına döndü bunu bile beceremediler ülke yönetimine bölücülerle birlikte aday oldular
    Cevapla
  • sıkar biraz... 1 yıl önce Şikayet Et
    hdpkknın adayları kandilde de ondan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü