Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce açıklaması: Kusurumuz olabilir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin 2018 seçimleriyle ilgili iddialarına, "Söylediklerinin tamamı yanlıştır değil yani eksiğimiz de yanlışımız da olabilir" dedi.

GİRİŞ 23.03.2023 21:40 GÜNCELLEME 24.03.2023 08:46
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV Lider Masası canlı yayınında, Gazeteciler Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili, "Hakarete karşıyım, kim olursa olsun. Hakaret hele siyasette olmaması gereken bir şey. Ben siyasi partileri ziyaret ediyorum, adaylığım netleştikten sonra elbette Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim. Bu benim bir anlamda doğal görevim. Beklentim şu, birinci turda bu seçimi alıp ikinci tura bırakmamamız gerekiyor." açıklamalarını yaptı. 

"KUSURUMUZ DA YANLIŞIMIZ DA OLABİLİR"

Kılıçdaroğlu, İnce'nin 2018 seçimleriyle ilgili iddialarıyla ilgili, "Eğer siyaset bir şikayet alanıysa siyaset olmaktan çıkar. Kimin hatası, kusuru var bunlar oturulur konuşulur ama bunu bugünün Türkiye'sinde oturup konuşmanın faydası yok. Herkes elinden gelen çabayı gösterdi, kusur da olabilir eksik de olabilir. Geçmişe dönüp eleştiri üzerinden bugün bir şeyler ortaya koymayı doğru bulmuyorum. Sayın İnce'nin görüşü odur, haklı tarafları da olabilir. Söylediklerinin tamamı yanlıştır değil yani eksiğimiz de yanlışımız da olabilir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇAĞRISINA İNCE'DEN YANIT

Memleket Partisi'ni ziyareti hakkında konuşan ve İnce'ye mesaj veren Kılıçdaroğlu, "Seçim birinci turda biter. Vatandaş değişimden yana. Sayın İnce... Sonuçta bir partidir. Bütün partilere saygı duyarım. Elbette karar, takdir kendisine aittir. Ama hedefimiz birinci turda Millet İttifakı olarak kazanmak. Türkiye'yi ikinci bir seçimle yormamak" dedi.

İnce, Kılıçdaroğlu'nun sözleri sonrası gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuştu. İnce'yle yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Işık, İnce'yle görüşmesini şu ifadelerle anlattı:

"Az önce Muharrem İnce'yle konuştum. Kılıçdaroğlu'nun kendisine yaptığı 'İlk turda bitirmemiz lazım' çağrısıyla ilgili '100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum' dedi."

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 199
  • VatanSEVER 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır.
    Cevapla
  • alooo 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset de hakaret etmeyi hiç sevmez. Asla yalan söylemez, vatan hainleriyle yan yana gelmeyi zul kabul eder. Son derece omurgalı şerefli haysiyetli bir siyasetçidir bunu da kendisine oy verenler başta olmak üzere herkes bilir.
    Cevapla
  • misafir 32 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığın ve söylediğin her şey hata zaten.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aha bir yalan daha yandaş olmayan memura emekliye vatandaşa sanayiciye gazeteciye hakaret ve tehdit edici sözleri kim söyledi Çarkçılar
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    şu takiyeye bakarmısınız tam bir münafıklık alameti bir demeç o gün çiğnerken inceyi gıkı çıkmadı şimdi ise eline düştü hesab edemedi....Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili, "Hakarete karşıyım, kim olursa olsun. Hakaret hele siyasette olmaması gereken bir şey. Ben siyasi partileri ziyaret ediyorum, adaylığım netleştikten sonra elbette Memleket Partisini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
İzmir'de peş peşe yangınlar