Erbakan'dan 'ittifak' açıklaması! Neden katılmadılar?

Son anda kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurup YSK'ya başvuruda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuk olduğu canlı yayın programında neden Cumhur İttifakı'na katılmadıklarını açıkladı.

GİRİŞ 24.03.2023 09:19 GÜNCELLEME 24.03.2023 19:01
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na neden katılmadıklarını açıkladı.

Fatih Erbakan katıldığı Habertürk programında, "AK Parti bizim mutabakat protokolü imzalanması talebimize sıcak bakmadı. 6284'ün kaldırılmasını değil aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanmasını istemiştik. Temel sorun 6284 değildi." dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, "Partimizin prensipleri ve olmazsa olmazları var. 30 talep görüşme öncesi konuşuldu. Taleplere başta olumlu yaklaşıldı. Pazartesi günü ortak metinde uzlaşamadık" ifadelerini kullandı.

Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her seferinde prensiplerimizde, Milli Görüş'ün sosyal politikalarda, dış politikalarda kırmızı çizgileri var, insanlar bunun için geldiler, bunlar olmadan ittifakta yer almamız mümkün değildir; hatta biz ittifak içinde o cumhurbaşkanı adayı iktidar olduğunda ne yapacağını belirlemek lazım, mutabık kalmak lazım, kaldı ki Millet İttifakı aylarca oturdu, mutabakat metni olarak ortaya koydular.

Müzakere yapan heyetler tarafından konuşuldu. Binali Bey gelmeden önce heyetler bir araya gelmişti. Belli bir olgunluğa geldikten sonra Binali Bey, kamuoyunda resmi bir davette bulunmak üzere geldiler. Müzakere heyetleri bunu konuşmuştu. Biz kendi amblemimizle ittifak içinde yer almamış, bu maddeler de ittifak protokolü olarak bunlara MHP'nin, AK Parti'nin müdahale edecekleri olabilir dedik kendilerine. 1 ay müzakereleri sürdürdük. İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Pazartesi en son yapılan telefon görüşmesinde bunların imzalamanın uygun olmayacağı belirtildi. Prensiplerde uzlaşma, mutabakat var diyebilecektik. Bunların imzalanması uygun değil dendi."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun size
    Cevapla
  • FaTiH 1 yıl önce Şikayet Et
    benim hakkım varsa fatih erbakana helal ETMİYORUM.. haberi olsun...
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur İttifakını destekleyen muhafazakar seçmen ülkemizdeki en bilinçli seçmendir, Allah onlardan razı olsun.
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin mazottan vergi almayacak kadar büyük güçlü bir ekonomisi yok , Almanya bile alıyor bu vergiyi ki almanyanın onlarca şirketinin büyüklüğü bizim milli gelirimiz kadar o şirketlerin vergisi adamlara yetmiyor mazottanda vergi alıyorlar ..bizim 200 tane baykar gibi ihracat yapan firmamız olsun o zaman belki olur o dediğiniz .
    Cevapla
  • savaş esentürk 1 yıl önce Şikayet Et
    almanyada neyin vergisinden bahsediyon kardeş dizel ve benzinli araçlar kaldırıldı şehre girişi yasaklandı diyadan haberin yok. hepsi elektrikli araçlar oldu ne vergisinden bahsediyorsn
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem Saadet hem Refah yanlış yapıyor, bu yanlıştan dönmeliler vatanımızın ve milletimizin bekası için.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet yanlış yapmıyor, tam da doğru bildiklerini yapıyorlar, biz o grubu yanlış anlamışız. Fakat o yolun sonu uçurum. Refah da hamd olsun doğruyu gördü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı