İYİ Parti Yavuz Ağıralioğlu kararını açıkladı?

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarının ardından gözler İYİ Parti'ye çevrildi. Bundan sonraki süreç için parti kaynaklarından ilk bilgiler alındı.

GİRİŞ 24.03.2023 11:12 GÜNCELLEME 24.03.2023 11:39
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Altılı masada yaşanan adaylık sürecine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi adanı masaya dayatmasına, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in kumar masası dediği ve hakarete uğradığı masaya geri dönmesine son olarak ise Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi sonrası HDP'nin Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmamasından rahatsızlık duyan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu düzenlediği basın toplantısıyla tepkisini dile getirdi. Bu konuşma sonrası Ağıralioğlu ile ilgili İYİ Parti kanadından bir adım atılıp atılmayacağı merak konusu olmuştu. İYİ Parti'den ilk açıklama geldi.

DESTEK DE ALDI TEPKİ DE

Uzun ve sert bir konuşma yapan Ağıralioğlu'na konuşması sonrası, bazı İYİ Parti ve CHP'li vatandaşlar tarafından, altılı masanın ortağı muhalefet partilerinden ve kendi partisindeki bazı isimlerden tarafından eleştiriler yapıldı. Ağıralioğlu'nu destekleyenlerin yanı sıra, bazı vatandaşlar "Danışıklı dövüş" yorumlarında bulundu. Ağıralioğlu'nun konuşmasıyla ilgili İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Zamanlaması üzücü, beni üzmüştür. Bizi üzen, bütün binlerce emeğin ve yüz binlerce beklentinin sevincini kursağında perdeleyen bir gelişme oldu." dedi.

Ağıralioğlu'na bir tepki de altılı masa ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan geldi. Halk TV canlı yayınında, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarına ilişkin konuşan Uysal "Sözlerin kimin ağzına sakız olduğuna dikkat etmek lazım. İktidarın istediği bu tür sözlerdir" diyerek tepki gösterdi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

İYİ Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, Ağıralioğlu'nun açıklamaları bireysel değil, Ağıralioğlu’nun içinde olduğu parti kurullarında konuşularak alındı. Ağıralioğlu ile ilgili "ihraç süreci başlatılacak mı?" sorusu ise "Şu an için öngörülmüyor" şeklinde cevaplanıyor. İYİ Partili isimler, Ağıralioğlu için şu an parti içinde herhangi bir hamle yapılmayacağını belirtiyor.

Öte yandan CHP kaynakları ise Ağıralioğlu için “Ağıralioğlu el bombasıydı pimi çekilmesini bekliyorduk, dün çektiler ifadesini” ifadelerini kullanıyor. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • ADALET 1 yıl önce Şikayet Et
    SÖYLEDİKLERİNİNE 6 +1 MASADAN YALAN DİYECEK TEK BİR KİŞİ VAR MI göremedik daha ,söylediklerine değilde niye söyledi diye eleştirip kızıyorlar aslında yapması gereken tek şey istifa edip MHP ye katılmaktı işte o zaman bir anlamı olurdu
    Cevapla
  • meriç edirne 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende Meral ablan gibi düzenin bir parçası olmuşsun. İnanıyorum ki yarın öbür gün aynen meral ablan gibi çark edeceksin . Partinizin arkasındakiler size ne derse onu yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 1 yıl önce Şikayet Et
    Balon uçurmaları gerekiyordu, uçurdular. İcraat yok, yapamazlar, ağababaları kızar sonra.
    Cevapla
  • Mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ilımlı ülkücüleri MHP den koparıp kandırıp nasıl bir ortaklığın içine bıraktılar bir bakın. Gerçi ağıralioğlu iyi bir hava gazı ve sibop ayarı yaptı. İlla başka bir oluşumun içine girin demiyorum ama adaylarını kandilin belirlediği sözde siyasi bir yapılanma ile aynı masada olmak midenize dokunmuyorsa varın devam edin.
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk ancak sizin kadar üzülmüştür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı