Yeniden Refah Partisi'nden son dakika 'Cumhur İttifakı' kararı! Son gün sürprizi...

Son dakika haberi... Yeniden Refah Partisi son gün, Cumhur İttifakı'na katıldığını ilan etti. Parti genel başkanlarının imzasıyla 'ittifak protokolü' YSK'ya teslim edildi. HÜDA PAR da seçime AK Parti listelerinden gireceğini duyurdu.

GİRİŞ 24.03.2023 17:44 GÜNCELLEME 24.03.2023 17:44
Bu Habere 863 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı.

Parti temsilcileri, ittifak protokülünü teslim etmek üzere Yüksek Seçim Kurulu'na götürdü.

Protokolün Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulmasının ardından 4 partiden açıklama geldi.

ALİ İHSAN YAVUZ: MİLLİ BEKAYI HESAP ALAN BİRLİKTELİK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Bu birliktelik milli bekayı hesap alan birlikteliktir. Milli bir duruşun resmidir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizi lider ülke yapmak için gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

FETİ YILDIZ: ÜLEMİZE VE MİLLETİMİZE MÜBAREK OLSUN

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, YSK çıkışı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir.

Cumhur İttifakı Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat yapılan idari reformla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür.

Feti Yıldız

Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Öncelikle depremin yaralarını sarmak, ihya sürecini tamamlamak hedefimizdir. İttifakımız gücünü ve kararlılığını aziz milletinden almaktadır. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yurt dışında 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür, ülkemize ve milletimize mübarek olsun.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'na katıldık. Genel başkanımız 18.00'de detaylı bir açıklama yapacaktır." dedi.

AHMET YELİS: İNŞALLAH SANDIKTA DAHA GENİŞ ANLAMDA OLACAK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis de, "Cumhur İttifakımızın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İttifakımızın genişlemesi noktasında Yeniden Refah'la temaslarda bulunduk. İnşallah Cumhur İttifakımızın genişlemesi sandıkta daha geniş anlamda olacak. Türk Milleti birinci turda sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar Cumhurbaşkanı olma görevini verecek. Başta sayın Cumhurbaşkanının seçilmesi, BBP olarak TBMM'de en üst derecede seçilme noktasında gayretlerimiz olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" dedi.

Ahmet Yelis

NE OLMUŞTU?

Seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde ittifaklarını güçlendirmek için girişimlerini hızlandırdı. Bu kapsamda AK Parti'de Yeniden Refah Partisi ile 11 Mart'ta dirsek temasına geçti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Fatih Erbakan'ı Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etti.

Ancak Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını ve seçimlere parti olarak gireceklerini söyledi.

AK PARTİ'YE KAPIYI KAPATMAMIŞTI

Bu gelişme üzerine cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunan Erbakan, katıldığı bir canlı yayında kapıları da açık bıraktı. Parti teşkilatında yapılan toplantıda AK Parti ile ittifak teklifinin yüzde 60 oranında reddedildiğini söyleyen Erbakan, "Derlerse ki, bu maddelerde mutabıkız, bunların uygulanması için gayret göstereceğiz, imzalıyoruz derlerse tekrar kurullarımızla değerlendirilip cevap verebiliriz" diye konuştu.

3 gün önce BBP Başkanı Destici araya girerek Fatih Erbakan'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Destici, Erbakan'a "Mutlaka Cumhur İttifakı'nda yer almanız gerekli" dediği biliniyor.

Dün de Destici, Bahçeli ve Erdoğan bir aradaydı. O arada 2 kez Erbakan'dan telefon geldi. Partilerin kurmayları devredeydi. Kurmaylar tarafından yapılan görüşmeler sonucunda Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılmış oldu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 863
  • eswarto1905 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun size bütün sağ birleşti olması gereken dostluk budur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İttifaka katıldın bizde milletvekilligi oyunda sana katılacaz.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sol gösterip sağ vurdu :)
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Şerde birleşenlere karşı Allah 'ın izni ve yardımı ile hayırda birleşenler kazanacaktır.
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan tarih yazdı teşekkür ederim sana babanın yolundan gittin Erdoğan kazanacak Allah'ın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'