İYİ Partili Ağıralioğlu CHP ve HDP'yi sözde topa tutup destek vereceğini açıkladı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP'nin HDP'yi 6'lı masanın bir üyesi haline getirmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesine rağmen desteklemekten de geri durmadı.

GİRİŞ 24.03.2023 21:46 GÜNCELLEME 25.03.2023 10:08
Bu Habere 472 Yorum Yapılmış

Son günlerde İYİ Parti'de sular durulmuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun HDP ile kurduğu ittifaka tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, art arda açıklamalarda bulundu.

Ağıralioğlu, son olarak Twitter adresinden açıklama yaparak, "Malum ve haklı itirazlarım sebebiyle de partimize 28. dönem milletvekili adaylık müracaatında bulunmadım." dedi.

İşte Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları:

Elli yıllık ömrümü ve mücadelemi sadece ve sadece kendisine adadığım; Aziz Türk Milleti: Bildiğiniz üzere, siyaseti kalbimle yapıyorum ve hep muhafaza etmeye gayret gösterdiğim nezaketli bir üslup hattı üzerinde konuşmaya gayret ettim, eleştirilerimi yaptım ve de mücadele ettim.

Bugüne kadar da hep inandıklarımı konuştum, hep kalbimden gelenleri ve doğru bildiklerimi söyledim. Hiç riyakârlık yapmadım, milletime hiç yalan söylemedim, ne arkadaşlarımı ne milletimi kandırmadım ve bilerek yanlışı savunmadım. Bu dosdoğru istikamet üzere de bir hat inşa ettim.

Siyasi rakiplerimize tenkitlerimizi ifade ederken kullandığım dile özellikle dikkat ettim. Ayrıştıran, kutuplaştıran ve milletimizi bıktıran kavga, hakaret ve tehdit diline de asla tevessül etmedim. Milletimizin hakkı için haykırdım ve doğru bildiklerimi de ısrarla savundum.

Bildiğiniz üzere, TBMM'de düzenlediğim basın toplantısı ile itirazlarımı ve şerhlerimi de ilkeli siyaset ve şahsiyetimize borcumuzun bir gereği olarak milletim ile paylaştım. Malum ve haklı itirazlarım sebebiyle de partimize 28. dönem milletvekili adaylık müracaatında bulunmadım.

İrademi beyan ettim. İradem nettir ve zamanla anlaşılacaktır. Parti teşkilâtlarımızın hissiyatı ise bilinsin, duyulsun istiyorum. Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek. Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım.

Benim kararım, daha önce ifade ettiğim kendi sözlerimin gereğidir. Beş yıldır birlikte mücadele ettiğim; kendilerini çok sevdiğim, kendilerinin de beni çok sevdiğine inandığım İYİ Parti ailesinin hiçbir ferdinin, bu itiraz sebebiyle üzülmesini ve itham edilmesini de asla istemem.

Şahsiyetimi ve iddialarımı, sahici olmayan bir sahte sürece kurban etmeyeceğim. Doğruyu söylerken susmamızın beklendiği bir ortamda, inanmadığımıza inanıyor gibi, güvenmediğimize güveniyor gibi davranmaktansa kendimi milletimizin vicdanına emanet ediyorum. Allah kerimdir...

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 472
  • Bela 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen. milliyetçi olsaydın o kadının yanında değil gerçek milliyetçilerin yanında olurdu baştan yanlıştın sen zaten
    Cevapla
  • devriye 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Muhsin yazıcıoğlunun yanıda yetişen birine bu yakışıyor mu ? demek ki koltuk ve makam insanları değiştiriyormuş yazık...
    Cevapla
  • Fahri Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem tükürdüğünü yalayacakdın neden bunca yaygarayı kopardım şimd Madem tükürdüğünü yalayacakdın neden bunca yaygarayı kopardın hafif alioğlu bende seni bir halt sandım
    Cevapla
  • Mikdat Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sen ve senin gibi vicdansız zalim zihniyetli insanların eline fırsat ver nesin tarihiniz boyunca hep mazlum kürt halklarına işkence zulüm yapmaktan başaka hiç bir politika üretemeyen bir zihniyetsiniz bütün politiklarınız siyasi hayatınızı kürtleri yok etmek üzerine kurulmuş balada bir politikanız yok gidişiniz olsun dönüşünüz hiç olmasın
    Cevapla
  • Misafir. 1 yıl önce Şikayet Et
    % 5 oyu zar zor görürsünüz bu gidişle......
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin yarısı terörü mü desktekleyecek şimdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı