İYİ Parti gaz mı alıyor? Esti, gürledi, yağmadı

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, 2 gün önce 'bölücülüğün pazarlık masası' ilan ettiği Altılı Masa'yı yerden yere vurdu. Ancak Ağıralioğlu'nun reaksiyon almaması 'HDP ile kol kola giren İYİ Parti gaz mı alıyor?' sorularına neden oldu.

GİRİŞ 25.03.2023 16:37 GÜNCELLEME 25.03.2023 16:44
Bu Habere 526 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesinin ardından gelen tepkiler üzerinde oy kaybetmek istemeyen İYİ Parti’nin ‘gaz alma operasyonu’ başlattığı şeklinde değerlendirildi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU GÜRLEDİ AMA YAĞMADI

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 2 gün önce Altılı Masa’ya ve Kılıçdaroğlu’na yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştu. Ağıralioğlu; “HDP'den oy alacağına kaybetsin daha iyi”, “Çocuk katillerini methedenlerden 1 oy bile istemiyoruz”, “Bize Güçlendirilmiş Kılıçdaroğlu modeli sunuldu”, “Masaya terör gölgesi düştü”, “Bölücülüğün pazarlık masasını kurdular”, “PKK’yı övenlerin pazarlık ettiği masa”, “Muhalefet ilkesizleşti”, “Masada bize pusu kuruldu”, “Elinize güç geçince bize ne yapacağınızı gösterdiniz” ifadelerini kullanmıştı. 

“BEN İTİRAZ ETTİM”

2 gün sonra Habertürk’te canlı yayına çıkan Ağıralioğlu, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna “Ben itiraz ettim efendim. İtirazım da partime değil, genel başkanıma değil. İtirazım partime ve genel başkanıma yapılanlara. Bizim kırmızı çizgilerimiz var biliyorsunuz.” cevabını verdi.

“OYLAR KIZGIN VERİLECEK”

Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusu sorulan Ağıralioğlu şu ifadelerde bulundu: 

“Bir partinin içerisinde genel başkanın istişare sürecine dahil olduğu, iradesini beyan ettiği, ‘mızıkçılık yapacağım’ ve ‘evcilik oynar gibi davranacağım’ iradesini temsil etmiyorum. Ben milletten duyduğumu masaya arz ediyorum. Şunun bilinmesini istiyorum; (Oyların) kırgın, kızgın, üzgün ve hırpalanmış verileceğini duyulsun istiyorum. İstişareden çıkan kararlara uyulmak zorundadır. Ergen çocuk gibi davranılmaz.”

"VEBALE ORTAK OLMAYACAĞIM"

Sosyal medya hesabından da bir açıklamada bulunan Ağıralioğlu, “kendisinin bu vebale ortak olmayacağını” belirtti. Ağıralioğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadede bulundu:

"İrademi beyan ettim. İradem nettir ve zamanla anlaşılacaktır.
Parti teşkilâtlarımızın hissiyatı ise bilinsin, duyulsun istiyorum. Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek.

Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım."

AHMET HAKAN ELEŞTİRDİ: AĞIRALİOĞLU’NUN ACIKLI KOMEDİSİ

Gazeteci Yazar Ahmet Hakan da İYİ Partili Ağıralioğlu’nun tavrını eleştiren bir yazı kaleme aldı. Ahmet Hakan, “Ağıralioğlu’nun acıklı komedisi” başlığı attığı yazısında “Üç gün önce ‘bölücü, pusucu’ diye veryansın et… Üç gün sonra ‘Kemal abime çalışacağım’ de. Bakın bu bir komedidir. Ama acıklı bir komedi.” eleştirisinde bulundu.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ GELMEDİ

Açıklamalarıyla veryansın eden Yavuz Ağıralioğlu’na ne Akşener’den, ne partisinden, ne de CHP’den bir tepki gelmedi. 

Altılı Masa’yı suçlayan Ağıralioğlu’na İYİ Parti tarafından disiplin soruşturması açılmaması da dikkat çekti. İYİ Parti’den ise “Kendi görüşü” şeklinde bazı açıklamalar yapıldı. 

AKŞENER’İN HABERİ VARDI

Gazeteci Melik Yiğitel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akşener ile Ağıralioğlu’nun basın toplantısından önce görüştüğünü belirtti. Görüşmede Ağıralioğlu’nun "Benim geldiğim gelenek ve dünya görüşüm belli. Bu konuda görüşlerimi kayda geçmek istiyorum" dediği iddia edildi. Akşener’in ise bu açıklamaya karşı çıkmadığı öne sürüldü.

_____________________

İYİ PARTİ’DEN HDP’YE YEŞİL IŞIK

Kendisini milliyetçi olarak konulandıran İYİ Parti, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesine yeşil ışık yakmıştı. 

Kılıçdaroğlu’nun “Elbette HDP'yi ziyaret edeceğim” ifadesini değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Kılıçdaroğlu aday olduğu için ülkenin bütün paydaşlarıyla görüşecektir” diye konuşmuştu.

AKŞENER’DE HDP’YE ‘İTİNALI’ TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde, "Bu Nevruz ve bu dönem sayın Öcalan'ın özgürleşme dönemidir." diyen HDP’li Ahmet Türk’e cılız bir tepki göstermişti. 

HDP’ye yönelik itinalı bir şekilde tepki gösteren Akşener, Ahmet Türk ile partisinin isimlerini ağzına almadan, "Bizim için Nevruz sevginin günüdür, katile özgürlük dilenme günü değildir" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 526
  • hamit 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüz de 99 müslüm ülke meclis terör dolmus baska ülkede cirit atamazlar radikal kanunlar lazim
    Cevapla
  • cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ziya Paşa ne güzel söylemiş; "Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz"
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmaya bak icraata bak bunların milliyetçiliği Kandil' in sesi çıkınca ancak yutkunma sesi çıkartmak kalıyor.
    Cevapla
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun kadar laf ebesı adam görmedım...konuş konuş icraat yok.. Imamoğluda öyle at tut konuş icraat sıfır..İyi partı nın ortağı Hdp ıle anlaşıyor pratokol yapıyor.seçıme katılmıyor..hala Salıh abı konuşuyor..
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ulkuculugunuze tüküreyim. Siz düpedüz PKK li oldunuz PKK ya oy veriyorsunuz.kizgin küskün laflariyla bu milleti enayi yerine koyuyorsunuz ama asıl siz oluyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor