Muharrem İnce resmen aday! İlk açıklama: İstesek ilk gün...

100 bin imzayı toplayarak resmen cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 25.03.2023 19:22 GÜNCELLEME 25.03.2023 20:11
Bu Habere 306 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından aday gösterilmek için istenen 100 bin imzanın toplanma süreci çerçevesinde yeterli imza sayısına ulaşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 3’üncü Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı.

İmza toplama sürecinin 4’üncü gününde 100 bin imza barajını aşan İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında partisinin genel merkez binasında açıklamalarda bulundu.

'ÇOK GÜZEL DİRENDİK'

Kendisi için imza atanlara teşekkür eden İnce, "Bir haftada 100 bin üye oldu. Dünya siyaset tarihinde yeni kurulmuş bir parti bir haftada 100 bin üye gönüllü, 30 yaş altı böyle bir olay var mı? Ben bilmiyorum. Bu bir zaferdir. Tarihteki yerini alacaktır. Yalanlara inanmadınız, baskılara boyun eğmediniz. İftiralara itibar etmediniz, saldırılara siper oldunuz, göğüs gerdiniz. Ama çocuklar helal olsun size. Çok güzel direndik." dedi.



İNCE: BAKTILAR İMZALAR TOPLANIYOR! SAHTEKARLIK YAPTILAR

İnce, ''İstesek ilk gün toplayabilirdik. İlk gün toplasaydık, AKP'liler yardım ediyor diyeceklerdi. Her şey planladığımız gibi oldu. 1 saatlik gecikmemiz var. Ellerini ovuşturdular aman toplayamasın diye. İftiralar attılar. Sahte evraklar düzenlediler. Baktılar imzalar toplanıyor bu sefer başka bir sahtekarlık yaptılar. 'İmzalar toplandı! Gitmenize gerek yok' diye mesajlar attılar. Bütün bunlar gözümünüzn önünde oldu. Tam FETÖ taktikleri uyguladılar. Bu seçimde, bu yarışta en aktif bir şekilde çalışan FETÖ'cülerdi. Hazine yardımı yok, belediye yok, marjinal gruplar yok. Arkamızda tarikat yok, tamamen organik gönüllüler ordusu. Bir haftada 100 bin üye oldu. Dünya siyaset tarihinde yeni kurulmuş bir parti bir haftada 100 bin üye gönüllü, 30 yaş altı böyle bir olay var mı? Ben bilmiyorum. Bu bir zaferdir. Tarihteki yerini alacaktır. Yalanlara inanmadınız. Baskılara boyun eğmediniz. İftiralara itibar etmediniz, saldırılara siper oldunuz, göğüs gerdiniz. Firari FETÖ'cüler, PKK'lılar, genel merkez ve belediye beslemeleri seni de bölücü ilan etti güzel kardeşim. Bunu unutmayın. Ama çocuklar helal olsun size. Çok güzel direndik. Hiç merak etmeyin, Muharrem hocanız, cumhurbaşkanı seçildiğinde bu terör örgütlerinin, bu çıkar şebekelerini yerle bir edeceğim. Türkiye'yi marjinal gruplara teslim etmeyeceğiz. Türkiye'de ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan diyen milyonlarca insan var. Türkiye'yi marjinallere muhtaç etmeyeceğiz" dedi.

ESKİ CHP 107 VEKİLE ÇAĞRI: O ÇAĞRIYI GENEL BAŞKANLARINA YAPSINLAR

İnce, eski CHP'li 107 vekilin adaylıktan vazgeçmesi çağrısına tepki göstererek "Ben farklı bir parti olan Memleket Partisi'nin Genel Başkanıyım, onlar ise CHP üyesi. O çağrıyı bana değil genel başkanlarına yapsınlar. O arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; CHP'nin tüzüğü anti demokratikleştirilirken sesinizi çıkardınız mı?" dedi.

İnce açıklamasında, “107 milletvekili de arkadaşım. Bunlar benim arkadaşlarım, bunlarla beraber görev yaptık. Çağrılarını anlamlı buluyorum fakat ben şu anda CHP'nin üyesi değilim. Ben farklı bir parti olan Memleket Partisi'nin Genel Başkanıyım, onlar ise CHP üyesi. O çağrıyı bana değil genel başkanlarına yapsınlar. O arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; CHP'nin tüzüğü anti demokratikleştirilirken sesinizi çıkardınız mı? Partinin basın toplantısı salonundan Türk bayrağı kaldırılırken ne yaptınız, Saray'a giden CHP'li yalanını ortaya attıklarında siz neredeydiniz? Seçim gecesi yalanını attıklarında siz ne yaptınız? Atatürk'e, CHP içerisinde hakaret edilirken siz ne yaptınız, sesinizi çıkardınız mı çıkarmadınız mı? Ön seçim kaldırılırken sizi ne yaptınız? Partideki bütün bu antidemokratik uygulamalar yaşanırken gıkını bile çıkarmayanlar koltuk derdine düşenler bugün bana demokrasiden bahsedemezler. Geçmişteki tavırlarını hatırlatırım onlara. Atatürk'e Dersim katliamcısı denilirken biriniz tepki gösterdiniz mi? Hanginiz ne yaptınız? Onun bana için çok inandırıcı gelmiyorlar.” ifadelerini kullandı.



'ENGELLEMELER GÖRDÜM'

Seçim sürecine girildiğinden beri siyasetçilerin centilmenlikten uzaklaştığını dile getiren İnce, ”2018'de ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı iken mitinglerde Sayın Akşener'e, Sayın Karamollaoğlu'na, Sayın Perinçek'e imza verilmesini söyledim. Ben de bu centilmenliği beklerim aslında ama hiçbirini göremedim, sadece engelleme gördüm” ifadelerini kullandı.

'BİZİM KİMSEDEN BAKANLIK BEKLENTİMİZ YOK'

İnce, kendisine bakanlık verileceği iddialarını da yanıtlayarak, “Cumhurbaşkanlığı için imza toplamaya başlandığında Milli Eğitim Bakanlığı teklif edilecek gibi haberler duyuyoruz. Bu haberler neden çıkıyor? İmza toplama sürecini engellemek için. Bizim kimseden bakanlık falan beklentimiz yok. Bugün gene bir gazeteci arkadaşımız görüşmeler sürüyor, anlaşma sağlanacak gibi haberler yazmış. Bunlar tamamen palavra. Benimle bir ilişki kuran olmadı görüşme talebi de olmadı” şeklinde konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 306
  • Z - Kuşağı 11 ay önce Şikayet Et
    Haklısın muarrem ince hocam e devletten olsaydı oy verme işi inan en az iki milyon ilk günde toplaya bilirdin
    Cevapla
  • TÜRKMENOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ince neye direndin ? 100.000 imza anayasada varmı var tamamlamaşsın süper seçimede gireceksin kim neyi engelliyor anlayamadım..kazanırsan cumhurbaşkanım olacaksın.ülkemde adalet var demokrasi var.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin mezara kadar reisle mezara kadar
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    reisten başka yok yok bunca yaptıkları ortada sevmeyen Allah dediği için sevmiyor rakı CHP ona verirdi mesele bu
    Cevapla
  • aklı selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalbinde zerre iman taşıyan sola oy vermez. Bir insan neden solu tercih eder müslümanım deyipte anlaşılır gibi değil. İyi biriyse, milli ve maneviyse sağdan parti kursun o zaman.Yeminle yüzlerinde meymenet,kalplerinde merhamet yok..Üç beş zibidiyi takmış peşine ülke yönetecek meerem.Yönetime talip olan yiğit herkesi kucaklamalı. Onu yıkacam bunu kesecem,ötekini asacamla iş olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek