TDP lideri Sarıgül'den Türkiye'ye "insanlık" dersi vermeye kalkan ABD'ye tepki

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ABD İnsan Hakları Raporu'ndaki Türkiye eleştirileriyle ilgili olarak, “Dünyanın neresinde iki ülke savaşıyorsa arkasında ABD vardır” dedi.

TDP lideri Sarıgül'den Türkiye'ye "insanlık" dersi vermeye kalkan ABD'ye tepki
TDP lideri Sarıgül'den Türkiye'ye "insanlık" dersi vermeye kalkan ABD'ye tepki
GİRİŞ 26.03.2023 17:19 GÜNCELLEME 26.03.2023 17:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, parti genel merkezinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İnsan Hakları Raporu’ndaki Türkiye eleştirilerine yanıt verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl bir rapor yayınladıklarını belirten Sarıgül, “Dünya ülkelerine insan hakları konusunda sicil veriyor. ABD Dışişleri Bakanlığının 2022 İnsan Hakları Raporu'nda her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemiz eleştirilmiş. Demokraside, insan haklarında eksikliklerimiz olabilir. Bunları kendi içimizde tartışırız ama ABD’nin bize sicil vermesini asla kabul etmeyiz. Bu raporun içinde ne yazarsa yazsın, bizim için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütüne helikopter vereceksiniz, terör örgütü mensuplarıyla halay çekeceksiniz sonra da kalkıp bize insan hakları dersi vereceksiniz. Türkiye’ye ve dünyaya insan hakları konusunda sicil veremeyecek bir ülke varsa o da ABD’dir” ifadelerine yer verdi.

Sarıgül, "ABD polislerinin siyahilere nasıl davrandığını dünya biliyor. 46 yaşındaki siyahi Floyd, “nefes alamıyorum” diye polislere yalvara yalvara öldü. Daha iki hafta önce yine bir siyahi, polis şiddetine kurban gitti. Dünyanın neresinde bir vahşet varsa arkasında ABD vardır. Dünyanın neresinde bir iç savaş varsa arkasında ABD vardır. Dünyanın neresinde iki ülke savaşıyorsa arkasında ABD vardır. Dünyanın her yanında yaşattığı acılar ortadayken ABD’nin dünyaya insan hakkı karnesi vermesi düpedüz yüzsüzlüktür. Kendi suçlarını örtme çabasıdır. Her zaman söyledim bugün bir kez daha söylüyorum. Dünya insanlığı için, dünya barışı için bir numaralı tehdit ABD’dir. Bu sözü bu ülkede ancak Türkiye Değişim Partisi söyler. Dışarıdan destek aramayan, ABD’ye göz kırpmayan tek parti biziz. Türkiye Değişim Partisi bu toprakların partisidir" dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    git chp ye katıl kurtul. bakarsın bir başkan yardımcılığı bir bakanlık kaparsın. zaten chp nin adayını destekliyor kendisi.
    Cevapla
  • MACKALI 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu biliyoruz yeni bir $ey degil ne oluyor yani ne ayaksin.!!!
    Cevapla
  • Aylin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen doğru..fazlası var eksiği yok ama Bunun farkına kaç kişi varabiliyor acaba? Varsada kaç kişi cesurca bağırabiliyor? Dünya sus pus..ağzını açanlar da bı şekilde susturuluyor..dünyanın en büyük tehlikesi buyken işi gücü bırakıp RTE ile bu kadar uğraşmak da bana çok aptalca geliyor..
    Cevapla
  • bacanak 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin ne olduğun belli chp pkk hdp ye demesiğin kaşmadı şimdi dsstekliyon içindeki ajanda bu demekki chppkkhdp
    Cevapla
  • Murat76 1 yıl önce Şikayet Et
    Her sözü haklı.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    2. turda KK.yı detekliyorum diyenin hertarafı haklı olsa nolur. KK. laf ettiği amerikanın adamı değilmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler