Terör örgütü mensupları Kılıçdaroğlu'na oy istedi: 'Hesaplaşacağız' diyerek kin kustular!

PKK'nın siyasi kanadı HDP ile ittifak kuran Kılıçdaroğlu için, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan hakkında arama kararı bulunan isimler oy istedi.

GİRİŞ 27.03.2023 21:57 GÜNCELLEME 28.03.2023 09:47
Bu Habere 258 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesinin ardından Altılı Masa'dan peş peşe HDP güzellemeleri geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ifade etti. Akşener'in açıklamaları sorulan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, HDP'yi ziyaret etmemenin büyük bir eksiklik olacağını savundu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da "Kılıçdaroğlu'nun temas kurma hakkı var" diyerek HDP'ye yeşil ışık yaktı.

7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu desteği arkasına alarak ilk ziyaretini HDP'ye gerçekleştirdi. HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüşmesinin ardından kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, "Kavgayı bitireceğiz" diyerek HDP'ye sinyal verdi. HDP bunun üzerine seçimlerde aday çıkarmayacaklarını açıkladı. HDP'lilerin hız kesmeden 7'li koalisyonun seçimleri kazanmasına yönelik çalışmalara başladıkları görüldü. HDP'nin seçim çalışmasını yaptırdığı ve halka konuşma gerçekleştiren kişilerin ise terör örgütüne üye olma suçundan kayıtlarının olduğu ve arandıkları ortaya çıktı.

"KILIÇDAROĞLU'NU HDP'NİN SİYASETİ ADAY GÖSTERDİ"

Silahlı terör örgütüne üye olma suçu ile beraber 7 aranma kaydı bulunan HDP'li Veysel Keser'in söyledikleri 6'lı masanın HDP ittifakını gözler önüne serdi. Keser, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını bile HDP'nin siyaseti sağladı. Zamanında sürekli olumlu siyaset yaparak onun dışındaki adayları desteklemeyeceğini deklare etti. Sürekli anketler yapılıyordu. Anket sonucunda da görüldü ki sadece HDP kilit partidir ve HDP'nin destekleyeceği aday üzerinden tek adam rejiminden kurtulunabilir. Bu şansı kaçırmamamız lazım" dedi.

"SEÇİM SONRASI HESAPLAŞACAĞIZ" DİYEREK KİN KUSTULAR

Başka bir silahlı terör örgütüne üye olma suçu ile beraber aranma kaydı bulunan HDP'li Birsel Ocak ise; adeta kinini kustu. Seçim sonrası hesaplaşacağız diyen Ocak, "Cenazelerimiz posta yoluyla babalarımıza torba ile verildi. Ne anamızın ne de babamızın o gün ki yaşadığı acıyı bizler unutmadık. Onu da not ettik. Gasp edilen irademize karşı hesaplaşacağız. Hesabını soracağız. Bunun hesabını sormak için bir sürece girdik" şeklinde konuştu.

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 258
  • Önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin cenazelerinizi de toprak altına size vermezler artık sizi artık toprakta kabul etmez siz adı üstünde terörist varmı ötesi
    Cevapla
  • Sos 1 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin hain sürüleri...
    Cevapla
  • CELALETTİN 1 yıl önce Şikayet Et
    ALACAĞI olan varsa beklemesin gelsin görelim hesabı kimmiş bu şaklabanlar burası TÜRKİYE sizin eskiden öttürdüğünüz borular artık zurna oldu
    Cevapla
  • VARDAR 16 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel ülkem için gerekirse 15 mayıs sabahı zillet ittifakına hainlere karşı şehadet için hazırım tabiiki cumhur ittifakı
    Cevapla
  • tolga 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristten yardım alan biri yarın askere yolladıgınız evlatlarınızı kendi elleriyle onlara teslim eder bunlar yazıklar olsun chp ye tüm cihana kafa tutan bu türk evlatları oy zamanında bu 6 lı masaya dersini vermezseniz yazıklar olsun derim bide seçimden sonra hesaplaşacak olanlar varmış bu insanların beyni çok ufak galiba heyyy burası türk yuvası emin olunki bizler burdayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak