Meclis Başkanı Şentop'tan adaylık açıklaması

Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına yapılan itirazlar hakkında konuştu.

GİRİŞ 28.03.2023 14:21 GÜNCELLEME 28.03.2023 15:23
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına yapılan itirazlar hakkında konuştu. Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Daha önce de itiraz yapıldı. Bu bir rutindir.

Bu konuyu bir tek cümle kullanarak ve o cümleyi tekrarlayarak ispat ettiğini sanan bazı arkadaşlar var. Bugün bir avukat arkadaşımız, Meclis Başkanı bu konuda konuşamaz diyor. Konuşma polisi rolü de üstlenmiş.

Meclis Başkanı tarafsızdır diyor. Halbuki Anayasa'nın 94. maddenin son fıkrası Meclis Başkanı'nın hangi konularda sınırlaması olduğunu tarif ediyor. Tarafsızlık şekilde Anayasa'nın bir tanımı yok.

Cumhurbaşkanı'nın tekrar aday olacağını savunan Meclis Başkanı, Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı var diyor. Bu konuda Anayasa hukukçuları var. Kendisinden farklı düşünceleri okumamış.

Avukat olarak söyleyecek olursak binlerce avukat bu görüşü paylaşıyor. Bu tartışma hukuki değil, siyasi bir tartışma.

Anayasa'nın 101'inci maddesi, yani en fazla iki kere cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili madde 30 Nisan 2018'de yürürlüğe girmiştir. Bir kanun hükmü yürürlüğe girdikten sonraki olaylara uygulanır. 30 Nisan 2018'den sonra Türkiye'de bir kere Cumhurbaşkanı seçimi yapılmıştır. 14 Mayıs'ta yapılacak seçim, 30 Nisan 2018'den sonra yapılacak ikinci seçimdir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • ADNAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar açık ve basit ama kafası kıt olanlara anlatamazsın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisimmmmm
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisssssss
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür ata sözü buraya tam uyuyor... ADAM TEKRAR KAZANACAK.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Baktılar ki yine dozer gibi geçecek çamur almalar başladı.. Ne yaparsanız yapın.. Allah İn izniyle Sonuna kadar Erdoğan..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi