KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi!

Kıbrıs sorunuyla ilgili İngiltere'nin başkenti Londra'ya konferans vermeye giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ellerinde Yunan bayrağı olan bir grup saldırı girişiminde bulundu.

GİRİŞ 29.03.2023 21:42 GÜNCELLEME 30.03.2023 00:32
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Kıbrıs sorunuyla ilgili konferans vermek amacıyla İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ellerinde Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı olan kişiler saldırı girişiminde bulundu.

Son dakika: KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi!

'KIBRIS RUM'DUR, TATAR'A ÖLÜM'

Kings College'da konferansa giden Tatar’ın aracının önü Yunan öğrenci grubu tarafından kesilmek istendi. Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında “Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm” ve "Türkiye Kıbrıs’tan dışarı" sloganları attı.

BÖLGEDEKİ TÜRKLER ALKIŞLARLA TATAR'A DESTEK VERDİ

İngiliz polisi, protestocu gruba müdahale ederken, olay yerinde bulunan Türkler de alkışlarla protestocu gruba tepki gösterdi.

'HAKLI DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız" dedi.

Son dakika: KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi!

"TAM BİR REZALET"

Olayı 'tam bir rezalet' olarak yorumlayan Tatar, şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ta bunlarla nasıl barış sağlayacağız. Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı'nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi."

SALDIRIYA İLİŞİN AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Londra'da uğradığı saldırı girişimiyle alakalı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kurtulmuş paylaşımında, "Kıbrıs Türk Devleti Başkanı Sayın Ersin Tatar'a Londra'da gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Sayın Tatar'a karşı düzenlenen bu saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını derhal gereğini yapmaya davet ediyoruz.  Kıbrıs Türk'ünün kaderi kaderimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY'DAN, TATAR'A GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İngiltere'nin başkenti Londra'da katılacağı program için üniversite yerleşkesine girişi Yunanistan bayrağı taşıyan grup tarafından engellenmek istenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tatar ile telefonda görüşen Oktay olayı kınadı ve "Cumhurbaşkanı'mız, milletimiz ve şahsım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye olarak her zaman ve her konuda sonuna kadar yanınızdayız." ifadesini kullandı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, ERSİN TATAR'A GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da gerçekleştirilen saldırı girişimini şahsi Twitter hesabından paylaştığı mesajla kınadı: 

"KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan saldırıyı esefle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu ve benzeri provokatif eylemler, Kıbrıs Türk Halkının haklı davası için mücadelesini asla ve zerrece engelleyemeyecektir. Millî davamızda, Kıbrıs Türk'üyle dayanışma içinde olmaya kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • M.K. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatara yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Geçmiş olsun Alllah onun gibi vatansever devlet adamlarımızı korusun inşallah. Bu saldırının bir ingiliz oyunudur. Kendi ülkelerini bile yönetemez hale gelen İngiltere, Kıbrıs'a senin gücün yetmez. Türk'e durmak, yakışmaz it ürür kervan yürür.
    Cevapla
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yere göge sigtdirilamayan medeniyet li avrupa bu iste. Kendileri gibi olanlari en üst seviyeden korurular ama KKTC Cumhur baskanina dogru dürüst koruma bile yok. Rum kibrista katliam islemistir 1970 li yillara kadar daha cocukdum resimler aklimdan hic cikmiyor, hepsini akdenize dökmek lazim.
    Cevapla
  • Selami Nallar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hele soysuzlara bakın hele! Kıbrıs Türkdür rumlar defolun!
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu rum başkalarının ara gazıyla aranıyorlar
    Cevapla
  • celal 1 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısı anavatana bağlayalım sorun kökten çözelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak