AK Parti'nin seçim beyannamesi hazırlıklarında sona gelindi

AK Parti, Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yılında yapılacak 14 Mayıs seçimlerine "Doğru adımlarla yola devam" sloganıyla girecek. Seçim beyannamesi üzerindeki son rötuşlar, gelecek hafta toplanacak MKYK'da yapılacak.

GİRİŞ 31.03.2023 11:36 GÜNCELLEME 31.03.2023 11:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde bir yandan milletvekili adaylarının belirlenmesi için çalışma yürüten AK Parti, bir taraftan da "seçim beyannamesi" hazırlıklarını sürdürüyor.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un başkanlığında uzun süredir üzerinde çalışılan seçim beyannamesinde sona gelindi. Beyanname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 3 Nisan'da yapılması planlanan MKYK toplantısında ele alınacak ve nihai şeklini alacak.

22 Temmuz 2007 seçimine "Durmak Yok Yola Devam" sloganıyla giren AK Parti, "doğruluk" ana temasının öne çıkacağı 2023 seçim beyannamesinde "Doğru adımlarla yola devam" sloganını kullanacak.

AK Parti iktidarlarının 20 yıllık hizmetleri ve milletin hayatına dokunan icraatlarına yer verilecek beyannamede, "Türkiye için hemen şimdi" sloganıyla sanayiden yüksek teknolojiye, eğitimden dış politikaya, savunma sanayinden enerjiye, tarımdan sosyal ve kültürel yaşama, sağlıktan gençlik ve spora kadar birçok alanda kazanılan başarılar sıralanacak.

DEPREM YARALARININ SARILMASINA DÖNÜK ADIMLAR BEYANNAMEDE YER ALACAK 

Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yılının kutlanacağı 2023 yılı vurgusundan yola çıkılarak 23 başlıkta hazırlanan beyannamede, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu yaraların sarılmasına dönük adımlara yer verilecek ve "geleceğe birlikte yürüyeceğiz" vurgusu öne çıkarılacak.

Depremden etkilenen şehirlerin yeniden imarı ve kentsel dönüşümlerle dirençli şehirlerin oluşturulması, seçim beyannamesinde önemli yer tutacak.

KALKINMA YATIRIMLARI ÖNE ÇIKACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "şahlanış dönemi" olarak adlandırdığı yeni dönemdeki kalkınma yatırımları, demokratik ve sosyal adımlar "Türkiye Yüzyılı" çatısı altında seçim beyannamesinde öne çıkarılacak unsurlar olacak.

Ekonomi, çevre, aile, adalet ve özgürlüklere ilişkin başlıkların detaylı şekilde işleneceği beyannamede gençler ve kadınlar için de ayrı bir başlık bulunacak.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    9eylul 1999 sonrasi sgkli olanlara kademeli emeklilik getirilmesi seçim beyannamsine alınmasi halinde sonuçlar Akparti lehine döner aksi durumda kızgın ve kırgin cumhur ittifaki tabani sandığa gitmeyebilir bunu lütfen yetkililere iletin
    Cevapla
  • Emine 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler ne zaman gidiyor
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    1-Gelir dagilimini duzeltin. 2-Sadece iş adamlarina calismayin. 3- Butce acigini kapatin. Baskasina verdiginiz her destek oburune maliyet olarak yansiyor. 4- Ucretlinin hali perisan. Ciftciye esnafa 0 faizli paralar dagitiyorsunuz bedelini enflasyon ve kira olarak ucretli oduyor. 6-Vergi istisna ve muafiyetlerini kaldirin.
    Cevapla
  • Misafirü 2 yıl önce Şikayet Et
    Haydi ya ALLAH
    Cevapla
  • Biraz Sorgula 2 yıl önce Şikayet Et
    Alım gücü yükselecek mi ? Bir grup imtiyazlı insanların sonu gelecek mi ? Zannetmiyorum ama neyse .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... Beyaz Saray'dan açıklama: 142 milyar dolarlık savunma sanayii anlaşması!
Emekliye 27 bin TL’ye varan promosyon! İşte banka banka güncel liste