AK Parti yurt dışı oyları için seferber oldu: Yüzde 1,5 katkı bekleniyor

AK Parti, yurt dışındaki seçmenlerin desteğini almak için çalışıyor. Gurbetçilerin kapısını çalan partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye destek istiyor. AK Parti, yurt dışı oylarından genele en az yüzde 1,5'lik katkı bekliyor.

GİRİŞ 01.04.2023 07:49 GÜNCELLEME 01.04.2023 08:56
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Yurt dışında kayıtlı 3,3 milyon civarındaki seçmenin desteğini almak için, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışında sandık kurulacak merkezlerde, AK Parti son bir aydır verilecek her oy için hummalı bir çalışma yürütüyor.

AK Parti'nin, Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu Merkezi yöneticileri tarafından gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde stantlar kuruldu. Ayrıca evler tek tek ziyaret edilerek seçmen kayıtlarının güncellenmesi konusunda gurbetçilere teknik destek veriliyor. Bir yandan da gurbetçiler, adres beyanlarını yapmaları için konsolosluklara taşınıyor.

ERDOĞAN'IN MEKTUBU DAĞITILIYOR

Bugüne kadar binlerce gurbetçinin kapısını çalan AK Parti'nin yurt dışı seçmenden sorumlu yöneticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubunu da dağıtıyor. Mektupta Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşlar için bugüne kadar hayata geçirilen projeleri hatırlatıyor ve 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine dikkati çekiyor: "Ülkemizin geleceğine yönelik en güçlü desteği vermeye devam edeceğinize olan inancım tamdır."

YÜZDE 1,5 KATKI BEKLENİYOR

AK Parti kaynakları, 2018 seçimlerinde Erdoğan'ın yurt dışından yüzde 60'tan fazla, AK Parti'nin ise yüzde 52'den fazla oy aldığını hatırlatarak, hedeflerinin 14 Mayıs seçimlerinde bu rakamların üzerine çıkmak olduğunu söyledi. Parti kurmayları, yurt dışından gelecek oylardan toplam oylara en az yüzde 1,5 katkı beklediklerini kaydetti. 2018 seçimlerinde yurt dışında sandığa gitme oranı yüzde 50’nin üzerine çıkarak tarihin en yüksek rakamı yakalanmıştı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YÜCEL KAYAOĞLU
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 81
  • Kazim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt disinda cogu kisi askerlik dusmesini bekliyor.. Hic Bir ses cikmadi suanakadar.
    Cevapla
  • Alo Eten 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveçte öyle oy verilen şehir sayısı artmalı başkent her şehire yakın değil..Almanyada konsoloslukların olduğu sokaklarda haftasonları pkkya gösteri izni verilmiş .Vatandaşta ancak hafta sonu çalışmıyor.Acil Çözüm.
    Cevapla
  • can 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim eve Gelen yok Amma Pazartesi günü 5 Kisi Köln Konsolosluguna Gidecez Adres Beyani icin Cumartesi günleri Hdp pkkl lilar Konsolos girisini kapatiyolar Alman polisleride desdek veriyo Adilere Onun icin Pazartesi günü gidecez Oyunuz Tabiki AK PARTIYE CUMHUR INTIFAKINA BIZLERI Alman polisi bile Engeleyemicek
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    99 öncesi kısmı emeklilik
    Cevapla
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadaki vatandaslarina güven. Bizler yurtdisindayiz ama hain degiliz. Vatan devlet sevgisini her Zaman daim Insaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek